Işfan nu mai este dorit la şefia ISJ Gorj

PSD este tot mai critic la adresa şefului de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan. Liderii partidului vorbesc de retragerea sprijinului politic pentru inspectorul şcolar general. Mai mulţi directori de şcoli l-au acuzat de abuz pe Işfan, iar Corpul de Control al ministrului Educaţiei i-a verificat activitatea, urmând să apară un raport.

De raportul Corpului de Control al ministrului Educaţiei depinde rămânerea lui Işfan la şefia ISJ Gorj. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a făcut la TV Sud una dintre cele mai tranşante declaraţii la adresa lui Işfan. „Este gravă situaţia. Dacă raportul făcut de corpul de control al ministrului este de aviz negativ pe activitatea desfăşurată, bineînţeles că lucrurile nu stau pe roze. Cel care va decide este ministrul. O să-l chem la mine să îl atenţionez că dacă organizaţia municipală îi retrage sprijinul politic, nu este bine”, a spus Cârciumaru.

Activitatea lui Işfan a fost taxată şi de alţi lideri ai PSD, cum ar fi Mihai Prunariu şi Claudiu Manta. Acesta din urmă a spus la Radio Infinit că partidul are de suferit de pe urma unor decizii ale lui Işfan. „Nu-mi place că partidul are probleme, nu-mi place că nu comunicăm de foarte multe ori. Au fost tensiuni în sistemul de învăţământ din Gorj şi multe se datorează conducerii”, a spus Manta, precizând că problema este la Işfan. „Cred că trebuie făcută o evaluare foarte serioasă acolo şi luate nişte măsuri. Nu pot eu să îl evaluez, are un contract de mandat. Dânsul este şi membru al Partidului Social Democrat şi decontăm noi ca partid politic. Asta nu îmi convine”, a mai spus Manta.

Ion Işfan a spus la acelaşi post de radio că tot timpul criticile l-au stimulat. „Sistemul de învăţământ este un sistem viu, în care se munceşte foarte mult”, a spus Işfan, care a menţionat că va sta de vorbă cu Manta şi dacă sunt probleme, vor fi rezolvate. „Sper să nu fie vorba de probleme personale, ale unor membri ai organizaţiei”, a mai spus Işfan.

Ion Işfan şi-a manifestat interesul pentru a candida la funcţia de secretar general al PSD Gorj, a treia poziţie din partid, deşi este în conflict cu mai mulţi lideri ai partidului.

Vizualizări: 4,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: