Işfan se bucură că a scăpat de sporuri: Am fi avut probleme!

Sporul pentru condiţii vătămătoare ar fi pus Inspectoratul Școlar Judeţean Gorj pe butuci la finalul anului. Este afirmaţia făcută de Ion Işfan, inspectorul şcolar general, care se bucură că dascălii şi angajaţii din învăţământ n-au mai primit acest bonus financiar la salariu. Mulţi dintre salariaţi caută să recupereze aceşti bani în instanţa de judecată.

Din primăvară, niciun profesor ori angajat al şcolilor din judeţul Gorj n-a mai primit sporul pentru condiţii vătămătoare. Acesta ajungea până la 15% din salariul de bază doar pentru că beneficiarii foloseau un calculator la locul de muncă. „Dacă eu plăteam în ianuarie prostiile alea de sporuri, sume astronomice, gândiţi-vă ce probleme aveam acum cu salariile. Nu ştiţi ce înseamnă să ai, lună de lună, în spate salarizarea a şase mii de oameni. Să ştii că şase mii de familii depind de ziua de salariu”, a explicat Ion Işfan.

Nici orele suplimentare făcute doar pe hârtie nu mai sunt plătite, după cum a declarat Işfan: „Aţi văzut că fac grevă că nu le sunt plătite orele suplimentare şi când te duci în clasă nu găseşti pe nimeni. Sunt şi acum probleme la «Ion Mincu», la Bîrseşti, la Liceul nr. 5, la Colegiul Auto. Nu era acoperire legală la orele suplimentare. Nu trebuie să fim noi jandarmi, dar spun părinţii, spun copiii, verificăm şi noi”.

În fiecare lună, pentru cei aproape şase mii de salariaţi din sistemul de învăţământ din Gorj este nevoie de 2,2 milioane de lei. „Sunt bani de salarii. Au fost întârzieri. Școala nr. 3 din Rovinari, luna trecută, a luat banii pe 22. Au fost discuţii între director, secretar, primar. Am luat bani de la unele şcoli, am dat la altele. Ministerul Educaţiei ne-a virat acum 240 de miliarde de lei vechi. Am rectificat bugetele. Avem 112 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică cu care lucrăm”, a mai transmis Işfan.

Vizualizări: 812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: