Vacanţă alături de copii. Ce să iei cu tine!

Planificarea unei vacanțe alături de copii poate fi o misiune dificilă, mai ales că părinții trebuie să țină cont de foarte mulţi factori. De la destinația și hotelul ales, la tipul de masă și până la ce medicamente luăm cu noi în vacanță, toate sunt aspecte importante.


Pentru vacanța la mare se recomandă folosirea cremei de protecție SPF50+, evitarea expunerii la soare între orele 11:00 – 16:00, hidratare corespunzătoare (cu apă și ceai, sucurile trebuie evitate), acoperirea capului copilului cu o pălărie sau șapcă (pentru a evita insolația).

De asemenea, este foarte important ca părinții să îi supravegheze pe cei mici în timp ce se află în apă. Trebuie avută o atenție sporită în ceea ce privește alimentația pentru a evita toxiinfecțiile alimentare, căci riscul ca alimentele să se deterioreze este crescut în perioada caniculară.

Trusa medicală care trebuie luată în vacanță trebuie să conțină: termometru; antitermice (siropuri, supozitoare, tablete); decongestionante nazale, dezinfectante faringiene; siropuri antitussive (pentru tuse seacă și tuse expectorantă); antivomitive, antidiareice, probiotice, săruri de rehidratare orală; medicamente pentru dureri abdominale; antialergice; soluții dezinfectante, comprese sterile și plasturi.


De asemenea, foarte important este ca, în funcție de istoricul de boală al copilului, trusa medicală trebuie să conțină și medicamentele care I se administrează, dacă este cazul.

Informaţii furnizate de Natalia Ișfan, medic primar pediatru, șef Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Vizualizări: 592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: