Încep angajările în spitalele din Gorj

Unitățile medicale din județul Gorj vor putea organiza, în viitorul apropiat, concursuri pentru ocuparea posturilor pe care le au vacante. Guvernul României a aprobat Memorandumul privind deblocarea organizării acestor concursuri.

Spitalele din județul, și nu numai, se confruntă cu un deficit mare de personal, iar aceast memorandum a fost făcut tocmai în încercarea de a rezolva problema din sistemul de sănătate. 

"Guvernul României respectă promisiunea deblocării posturilor din Sănătate

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Memorandumul privind deblocarea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul unităților subordonate Ministerului Sănătății.

Circa 4.000 de posturi vacante vor putea fi ocupate prin concurs în unitățile sanitare subordonate Ministerului Sănătății, în perioada următoare. Urmează ca Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației să inițieze memorandumul pentru ocuparea posturilor din unitățile sanitare aflate în subordinea autorităților locale", a declarat sindicalistul Valentin Popa. 

Rămâne de văzut dacă la aceste concursuri vor apărea și candidați interesați să ocupe posturile. Spitalul Municipal Motru a organizat, de exemplu, de patru ori concursul în vederea ocupării unor posturi de medici cardiologi. De fiecare candidații au lipsit. Și nu este un caz singular. În județul Gorj este o criză acută de medici specialiști și managerii unităților sanitare apelează la soluții de compromis pentru tratarea pacienților.

Vizualizări: 2,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: