Îşi scoate la licitaţie averea pentru a-l omagia pe Brâncuşi

Scriitorul Laurian Stănchescu îşi va scoate la licitaţie bunurile personale pentru a putea face rost de bani ca să-l omagieze pe Constantin Brâncuşi, la Paris, pe data de 16 martie. Stănchescu îi cere sprijinul şi lui Gigi Becali, cei doi urmând să se întâlnească joi. Gorjeanul este dispus să-i vândă lui Becali în jur de 5-6 hectare de pădure, cu mult sub preţul pieţii. Pentru drumul la Paris şi ceremonia din cimitirul Montparnasse, Stănchescu ar avea nevoie de circa 5.000 de euro.

Laurian Stănchescu vrea să scoată la licitaţie câteva hectare de pădure, din averea familiei, manuscrisele lui Nichita Stănescu şi mai multe obiecte de artă. Licitaţia va avea loc vineri, 10 martie, în Piaţa Prefecturii, din Târgu Jiu. „Voi organiza o licitaţie publică pentru a vinde bunuri personale: manuscrisele lui Nichita Stănescu, nişte pădure pe care o am la Balta, nişte opere de artă pe care le-am primit de la artişti de valoare. Licitaţia o voi organiza chiar în faţa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Gorj. Voi da toate bunurile sub preţ ca să putem împlini ceremonia”, a declarat Laurian Stănchescu.

 Spune că şi-ar vinde şi casa

După ce a fost refuzat de autorităţi, gorjeanul va apela şi la Gigi Becali, latifundiarul din Pipera. Stănchescu este dispus să-i vândă lui Becali în jur de 5-6 hectare de pădure, pe care le are în Mehedinţi, cu mult sub preţul pieţii. „Joi, voi merge în Pipera ca să mă întâlnesc cu Gigi Becali, să văd dacă ne poate ajuta cu ceva. Bineînţeles, îi voi oferi lui Gigi Becali pădurile sau manuscrisele Nichita Stănescu. Nu vreau să primesc nişte bani degeaba pentru Brâncuşi. Dacă statul român nu e în stare să-şi aducă aminte de Brâncuşi, măcar o dată pe an, trebuie să facem ceva. Nu pot să-mi vând casa, pentru că mai stau în ea, dar aş merge până acolo. Dacă dispare cultura, pierim ca naţiune, pierim ca ţară. În clipa în care am renunţat la identitatea noastră, am renunţat la naţiunea română”, a spus Laurian Stănchescu. 

 COSTURI

Laurian Stănchescu a estimat că ar avea nevoie de circa 5.000 de euro, acesta urmând să fie însoţit la Paris şi de câţiva patrioţi din Craiova. „Ne-am făcut un calcul şi ne-ar costa în jur de 5.000 de euro, cu cazare, masă, cu transport dus-întors. Mi-aş fi dorit să fie alături de noi şi câţiva artişti de la Doina Gorjului, pentru a promova costumul popular, însă costurile ar fi mult mai ridicate. La mormântul sculptorului vom face un parastas, vom împărţi colaci şi colivă. Cu orice preţ, tricolorul va ajunge pe mormântul lui Brâncuşi pe 16 martie”, a declarat Laurian Stănchescu.  

Vizualizări: 380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: