Islanda – România, în barajul pentru Liga Națiunilor

În urma tragerii la sorţi s-a stabilit că Naţionala României va juca în semifinalele  Ligii Naţiunilor cu Islanda, în deplasare, la data de 26 martie. Dacă vor învinge, jucătorii naţionalei se vor duela pentru un loc la Campionatul European din 2020 cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, pe data de 31 martie.

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, s-a declarat mulțumit de tragerea la sorți. Oficialul Federației Române de Fotbal este convins că „tricolorii” nu vor avea probleme cu reprezentativa Islandei. ”Singuri ne-am băgat în această situație, dar să privim cu încredere spre luna martie și din această stare de supărare să trecem spre exuberanță în martie. Suntem mulțumiți de tragerea la sorți. E bine pentru că primul meci este extrem de important, în Islanda, trebuie să ținem cont de condițiile speciale de acolo. Cred că nu vom avea probleme. E forate important să jucăm pe un teren bun contra lor”, a spus Mihai Stoichiță la Digi Sport.

Islanda este una dintre selecționatele surpriză ale ultimilor patru ani în Europa, după ce s-a calificat, în premieră, la Campionatul European din 2016 și ca Campionatul Mondial din 2018. În preliminarii, Islanda a avut un parcurs bun pe teren propriu. Selecţionata lui Erik Hamren a reușit patru victorii (1-0 cu Albania, 2-1 cu Turcia, 3-0 cu Moldova, 2-0 cu Andorra) și a suferit o singură înfrângere (0-2 cu Franța).

În prezent, reprezentativa României nu are selecționer, dar Mihai Stoichiță a ținut să precizeze că, până luni, situația se va schimba. Directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF a dezvăluit că pe lista scurtă de selecționeri poate să apară și numele lui Mircea Lucescu. “Nu am început nicio discuție cu vreun posibil selecționer. Nu am avut timp. De astăzi încep discuțiile între noi și sperăm ca până luni să avem deja un nume pentru postul de antrenor al echipei naționale. Acele nume care s-au vehiculat în presă sunt variante pentru noi, poate să apară și varianta Mircea Lucescu”, a spus Mihai Stoichiță la Digisport.

Vizualizări: 655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: