Vienescu explică achizițiile făcute de și pentru spital

Managerul Spitalului Județean Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a transmis Instituției Prefectului Gorj o amplă informare cu privire la o serie de acuzații aduse unității în spațiul public. Pe parcursul a zece pagini, Vienescu explică anumite achiziții publice, unele făcute de spital, altele de Consiliul Județean Gorj pentru spital.

Managerul Vienescu explică de ce pentru achiziționarea unor echipamente medicale a fost aleasă modalitatea încheierii unui acord cadru, chiar dacă la data demarării procedurii de licitație deschisă nu existau fonduri bugetare aprobate. „Pentru încheierea acordului cadru nu este necesară existența de fonduri bugetare aprobate întrucât semnarea acestuia nu instituie nici o obligație a autorității contractante în achiziționarea cantității minime sau a celei maxime estimate. Obligația de a exista fonduri bugetare aprobate se referă doar la încheierea de contracte subsecvente în baza acordului cadru existent“, se arată în informarea transmisă prefectului, unde se menționează că în urma finalizării licitației pot apărea economii de fonduri sau necesitatea achiziționării unor cantități suplimentare față de cele aprobate inițial și în acest caz nu ar mai fi suficient timp pentru derularea unei alte proceduri de achiziție, iar fondurile economisite ar trebui returnate în lipsa existenței acordului cadru.

Cu privire la achiziționarea unui ecograf adus în spital înainte ca spitalul să finalizeze licitația, managerul Vienescu explică faptul că este un alt ecograf, achiziționat de Consiliul Județean, licitația spitatului vizând un alt aparat. Precizări detaliate au fost făcute și cu privire la achiziționarea altor aparate medicale, precum și a unor reactivi.

Vienescu a dat explicații și cu privire la depozitarea reactivilor utilizați pentru analize de sânge, știut fiind faptul că spitalul a fost amendat de ITM în acest sens. „Reactivii utilizați pentru efectuarea analizelor medicale sunt depozitați în magazia proprie a laboratorului de analize medicale, în condiții corespunzătoare de mediu (umiditate și temperatură), condiții ce sunt monitorizate zilnic. Reactivii care necesită condiții speciale de temperatură (2-80C) sunt depozitați corespunzător în cele 15 frigidere destinate acestui scop, din cadrul laboratorului de analize medicale“, se arată în materialul înaintat prefectului de conducerea spitalului din Târgu Jiu. (A.A.)

Vizualizări: 648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: