România își află vineri adversara de la barajul Ligii Națiunilor

România va afla vineri adversarul cu care va juca barajul pentru Liga Națiunilor de la finalul lunii martie. Aceasta va fi ultima șansă pentru naţionala României de a mai particpa Euro 2020, turneu final la care Bucureștiul, prin Arena Națională, va găzdui 4 partide: 3 în grupă plus o optime de finală.

Tragerea la sorți va avea loc la Nyon, în Elveția, va începe la ora 13:00. România, Bulgaria, Israel și Ungaria vor fi într-o urnă din care se va extrage echipa ce va evolua împotriva Scoției, iar cele 3 rămase vor merge în play-off-ul din Divizia A, alături de gruparea de la Reykjavik. Sunt doar două variante pentru românia, o șansă din patru să întâlnească Scoția şi trei șanse din patru să joace cu Islanda.

Procedura simplificată pentru tragerea la sorți prevede ca din cele 4 echipe din Divizia C, altele decât cele care și-au câștigat grupa de Liga Națiunilor, să fie extrasă din urne una singură care să completeze play-off-ul acestei categorii, alături de Scoția, Norvegia și Serbia. În urnă se vor afla România, Israel, Bulgaria și Ungaria. Indiferent care națională fi scoasă, ea va fi adversara Scoției, fiindcă reprezentativa de la Glasgow a fost cea mai bună echipă din Divizia C din Nations League, astfel că o va întâlni în semifinale, pe teren propriu, pe cel mai slabă clasată, adică formația care va fi aleasă dintre cele 4. De aceea România are o șansă din 4 să joace împotriva Scoției.

Dacă ar câștiga cu Scoția, în finală România ar întâlni învingătoarea din disputa Norvegia - Serbia, semifinală care se va disputa la Oslo. După ce una dintre România, Israel, Bulgaria și Ungaria va fi extrasă pentru a fi adversarul Scoției, celelalte 3 rămase vor merge direct în play-off-ul Diviziei A din Liga Națiunilor. Acolo unde echipa cel mai slab clasată în Liga Națiunilor va fi automat adversara Islandei, iar celelalte două vor juca între ele. Dacă România nu va fi scoasă din urnă pentru barajul de C, atunci automat va evolua împotriva Islandei, indiferent de numele naționalelor cu care va merge în Divizia A. Cu alte cuvinte, România are 3 șanse din 4 să joace cu Islanda. Dacă ar trece de Islanda, atunci ar evolua în finală cu oricare dintre Bulgaria, Israel și Ungaria, două dintre acestea urmând să se confrunte în cealaltă semifinală de Divizia A. Teoretic, e posibil un meci cu calificarea pe masă România - Bulgaria, pe Arena Națională.

Vizualizări: 329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: