Israelul se pregătește să renunțe la certificatul verde, inutil în combaterea pandemiei

Israelul ar trebui să renunțe la sistemul Certificatului Verde (Green Pass), a declarat marți ministrul de finanțe Avigdor Liberman, în contextul în care țara a înregistrat un număr record de 65.259 de noi cazuri de coronavirus, transmite Jerusalem Post.

El a făcut aceste remarci la câteva ore după ce, împreună cu premierul Naftali Bennett și ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a anunțat că peste 25 de milioane de teste antigenice Covid-19 la domiciliu vor fi distribuite gratuit israelienilor în zilele următoare.

"Nu există nicio logică medicală și epidemiologică în Certificatul Verde, lucru cu care mulți experți sunt de acord", a scris Liberman pe Twitter.

"Există însă o afectare directă a economiei, a activităților zilnice și, în plus, o amplificare semnificativă a panicii în rândul populației. Lucrez cu toate părțile pentru a elimina certificatul verde și pentru a păstra o viață de zi cu zi normală pentru noi toți.", a adăugat el.

Conform normelor Green Pass, numai persoanele care sunt vaccinate, recuperate sau testate în ziua precedentă - sau 72 de ore în cazuri specifice - pot avea acces la anumite activități și locații și - în unele cazuri - la locul de muncă.

Odată cu apariția variantei Omicron, numărul de infecții și reinfecții (persoane care au contractat virusul în ciuda faptului că au fost vaccinate sau recuperate) a crescut vertiginos.

Vizualizări: 1,396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: