Israelul susţine că a descoperit tratamentul pentru cancer

Cancerul este maladia secolului şi continuu se caută noi tratamente revoluţionare care să ducă la vindecarea bolnavilor fără a mai avea efecte secundare. Un grup de cercetători din Israel susţine că a descoperit un astfel de tratament care este şi foarte rapid, durează câteva săptămâni doar, şi care nu va avea efecte adverse.

Specialiştii de la institutul israelian Accelerated Evolution Biotechnologies susţin că revoluţionarul tratament urmează să fie disponibil în cursul anului viitor, potrivit publicaţiei Jerusalem Post. Tratamentul minune nu a fost, deocamdată, testat pe oameni, însă oamenii de știință susțin că a avut succes pe şoareci.

Tratamentul pentru cancer denumit MuTaTo (multi-target toxin) a fost dezvoltat de Accelerated Evolution Biotechnologies. „Suntem de părere că în decurs de un an vom oferi un tratament care va vindeca complet cancerul. Tratamentul nostru va fi eficient chiar din prima zi a administrării, va dura undeva în jurul câtorva săptămâni, va avea efecte secundare minime şi nu va costa mai mult decât cele prezente acum pe piaţă”, a declarat Dan Aridor, directorul companiei Accelerated Evolution Biotechnologies pentru sursa citată.

Acest tratament va utiliza o schemă care combină utilizarea peptidelor anticancerigene care ţintesc fiecare celulă cancerigenă şi a unei toxine care suprimă aceste celule. Oamenii de ştiinţă implicaţi în acest proiect au precizat că schema de tratament va fi adaptată pentru fiecare pacient, în funcţie de tipul de cancer de care suferă. „Probabilitatea de a avea mai multe mutaţii care să modifice toţi receptorii în acelaşi timp scade puternic odată cu majorarea numărului de ţinte vizate. În loc să atacăm receptorii unul câte unul, noi atacăm câte trei receptori în acelaşi timp”, a declarat dr. Ilan Morad, directorul Accelerated Evolution Biotechnologies şi cel sub îndrumarea căruia s-a desfăşurat cercetarea.

Reprezentanţii companiei israeliene au mai precizat că această nouă terapie este un fel de „antibiotic” pentru cancer.

La nivel mondial, nu mai puțin de 18,1 milioane de oameni sunt diagnosticați cu cancer în fiecare an. Ba mai mult, fiecare a șasea moarte din lume este cauzată de cancer.

Vizualizări: 5,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: