Câinii de salvare montană dau examen la Rânca

Unitățile canine de intervenție în avalanșă ale Salvamont aflate în diverse stagii de formare inițială se vor reuni weekend-ul acesta la Rânca. Aici vor susține examenul de evaluare privind nivelul de pregătire necesar accederii în etapa următoare de formare, care se va desfășura în perioada 05-15 martie la Capra, în masivul Făgăraș.

”Unitatea canină de intervenție în avalanșă este formată, conform recomandărilor forului mondial de salvare montană CISA IKAR, dintr-un salvator montan și un câine, câine care pe lângă capacitățile de căutare în zăpadă trebuie să știe să se deplaseze în tandem cu salvatorul, atunci când acesta este pe schiuri, să coboare cu el în rapel sau pe tiroliană, să stea pe mijloacele de deplasate motorizate ATV sau snowmobil, să nu privească victima găsită ca pe un trofeu personal, să nu fie agresiv și multe altele”, au transmis reprezentanții Salvamont România.

Minim 5 unități canine vor fi prezente în masivul Parâng la sfârșitul acestei săptămâni. Reprezentanții Salvamont speră ca după toate stagiile de formare să îndeplinească baremul necesar pentru a primi acreditarea de intervenție pentru căutarea în avalanșă. Astfel, se vor alătura celor 13 unități Salvamont de intervenție acreditate existente în opt județe. Evenimentul de la Rânca este organizat de Salvamont România și Salvamont Gorj.

Vizualizări: 1,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: