Istoricul apariției casei de pariuri

Descriere: Industria caselor de pariuri se dezvoltă destul de rapid în fiecare an. Și nu este de mirare, deoarece omul a fost dintotdeauna la mila jocurilor de noroc. Însă, cândva, acesta nu era decât un simplu pariu între indivizi. În acest articol, vom povesti parcursul pariurilor sportive, de la pariurile din vremea gladiatorilor până la companiile moderne de pariuri.

 

Primele pariuri

         Pariurile pe sport își au originea odată cu primele evenimente sportive. Lupte între gladiatori, curse de care și competiții de alergare. Toate acestea au fost primele evenimente sportive, unde au fost plasate primele pariuri. Spectatorii alegeau un alergător, un gladiator sau un călăreț, în funcție de eveniment, și pariau pe favorit. După încheierea evenimentului, câștigurile erau împărțite între cei norocoși care aleseseră rezultatul corect. 

În zilele noastre, casele de pariuri oferă o gamă mai largă de opțiuni de pariere pentru toată lumea. Dacă vă place din când în când să cedați emoțiilor, principalul lucru este să o faceți în mod igienic. Și anume la o casă de pariuri de încredere. Special pentru tine, vulkan vegas a compilat un rating al celor mai bune și mai fiabile companii de case de pariuri. Nu vă asumați niciun risc și abordați-vă conștient timpul liber.

Era pe vremea Romei antice, unde exista deja o lege privind pariurile "Lex aleatoria". Aceasta stipula că pariurile erau permise în timpul evenimentelor sportive, dar jocurile de noroc erau interzise. Acest lucru se întâmpla în secolul al treilea î.Hr.

Cine au fost inițiatorii?

        

         Pariurile existau de ceva vreme, dar o aparență de pariu a apărut în Anglia în 1776, într-un club închis numit Tattersalls. Era o licitație de cai pur-sânge. Membrii bogați ai clubului aveau posibilitatea de a paria pe cursele de cai. Aceștia își aveau proprii favoriți printre caii de curse. Se crede că ducele Richard Tattersalls a fost prima casă de pariuri din această cauză. El a fost cel care a organizat evenimentul. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că atât cotele de câștig, cât și sumele câștigate erau aproximative, provizorii, nu existau calcule. Acest fapt este cel care ne împiedică să numim clubul Duke's club prima companie de pariuri. De altfel, Tattersalls continuă să existe și în prezent. Clubul este renumit ca fiind cel mai mare și mai prestigios din Anglia. Cei mai buni cai de rasă Thoroughbred din întreaga lume sunt prezentați aici în cadrul expoziției anuale.

         Un alt englez, Harry Ogden, a fost cel care a inițiat procesul de pariuri puțin mai târziu. S-a întâmplat în anii 1790. Tot el a început să ia pariuri pe cursele de cai. Spre deosebire de Tattersall, el a abordat acest lucru din punct de vedere matematic. După ce a petrecut o perioadă impresionantă de timp pe hipodromurile britanice, a ajuns la concluzia că fiecare cal are o anumită șansă de reușită. Au apărut cote precum "3 la 5", "1 la 2".  Astfel, Ogden a început să facă bani bazându-se nu pe noroc, ci pe inteligența sa.

Prima companie de pariuri.

         Din nou, Anglia. Prima companie de pariuri, deși ilegală, a fost deschisă la Londra în 1850. Proprietarii acesteia erau Leviathan Davies și Fred Swindell, britanici. Leviathan cunoștea bine caii și cursele de cai și avea o mare dorință de a face bani din acestea. Este exact ceea ce i-a sugerat tovarășului său Fred.  Atunci a apărut progenitoarea liniei de pariuri de astăzi, "oddsheets". Acestea indicau pronosticurile estimate pentru rezultatul evenimentului, respectiv cursa și cotele fiecărui cal implicat.

         Câțiva ani mai târziu, astfel de birouri au început să se deschidă și în alte țări, în SUA, Franța și Germania. A devenit posibil să se facă pariuri nu numai pe cursele de cai. Interesul pentru pariuri a crescut rapid, la fel și numărul caselor de pariuri. În acești ani, mai multe țări europene au considerat necesar să legalizeze această activitate. În Anglia, acest lucru s-a întâmplat abia în 1961.

Primele pariuri online

Pariurile au parcurs un drum lung, de la pariurile clandestine la posibilitatea de a le face de pe un telefon mobil sau de pe un laptop. În zilele noastre, este rar ca cineva să parieze în persoană. În 1926, era populară și extrem de convenabilă plasarea pariurilor prin poștă. Acestea au fost acceptate în Marea Britanie, de către compania Littlewoods.

Pariurile online au fost adoptate pentru prima dată la 17 ianuarie 1996. Acesta a fost emis de compania de pariuri InterTops. Până în 1997, doar ei acceptau pariuri online, dar în decurs de un an zeci de case de pariuri le-au urmat exemplul, asigurându-și astfel un venit considerabil.

         În zilele noastre, casele de pariuri sunt capabile să capteze imaginația chiar și a celui mai avid parior. La urma urmei, pariurile pe rezultat reprezintă doar una dintre numeroasele opțiuni de pariere. Un progres uriaș în confortul caselor de pariuri și al fanilor jocurilor de noroc. Puteți paria de pe orice dispozitiv, în orice moment, pe orice. Și, cel mai bine, totul este reglementat legal acum. Vă puteți petrece timpul liber liniștit pe site-ul unei case de pariuri și nu vă puteți face griji cu privire la consecințe.

Vizualizări: 317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: