ISU Gorj: Autospecialele de intervenție nu pot zbura

Pompierii gorjeni au fost aspru criticați miercuri, 27 martie, după ce flăcările au cuprins o casă din comuna gorjeană Mușetești. Un localnic le-a reprosat salvatorilor că au ajuns abia după o jumătate de oră la locul în care a izbucnit incendiul.

”Incendiu la locuința unui consătean din comuna Mușetești. Pompierii au intervenit după 34 de minute de la apel. Rușine ISU Gorj. Poate află și Raed Arafat cum se realizează intervențiile în Gorj”, a spus un localnic, într-o postare pe facebook.

Reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au aflat despre nemulțumirile gorjeanului și au răspuns criticilor, tot printr-o postare pe rețeaua de socializare. ”Ca la orice altă intervenţie, după primirea apelului (ora 11:57), au fost alertate subunităţile de intervenţie. În acest caz, cele de la Tg-Jiu şi Bumbeşti-Jiu.
Autospeciala de intervenţie din cadrul Gărzii de Intervenţie Bumbeşti-Jiu se afla la o altă misiune în comuna Turcinești, satul Horezu, şi a fost redirecţionată către locul cu pricina (aproximativ 34 de kilometri care trebuiau parcurși pe un drum foarte greu pentru o autospecială de intervenție). De la sediul subunităţii noastre din Tg-Jiu şi până la locul producerii incendiului sunt aproximativ 23 de km care au fost parcurşi într-o oră de vârf, autospeciala “înotând” efectiv printr-un trafic aglomerat”, i-au trasmis reprezentanții ISU Gorj.

Pompierii spun că echipajele de la Târgu Jiu au ajuns la locul intervenției după aproximativ 24 de minute, iar cel din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu a după alte 10 minute. ”Din păcate, autospecialele de intervenție nu pot zbura! Este foarte adevărat că, atunci când ai o problemă sau ești implicat într-o situație de urgență, timpul capătă o altă dimensiune și secundele trec mult mai greu”, au mai spus reprezentanții ISU Gorj.

Până la sosirea echipajelor, din cauza intensităţii vântului, incendiul s-a propagat la întregul acoperiș al casei. În aceste condiții, pompierii spun că au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite.

Galerie foto


Vizualizări: 7,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: