Italianul cu coronavirus a fost în Craiova. Surse: E căsătorit cu o gorjeancă!

Italianul de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, a fost în Craiova timp de cinci zile, anunță autoritățile române.

"Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz", anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit unor surse neconfirmate oficial, acesta este căsătorit cu o gorjeancă din Bîlteni și ar fi fost la o partidă de vânătoare în județ. Autoritățile au întrebat deja la mai multe fonduri de vânătoare care nu au avut străini în ultima vreme, dar verificările continuă.

Italianul de 71 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus marți, fiind internat într-un spital din Rimini, Italia. Acesta era infectat cu coronavirus la data vizitei în România.

actualizare 18.50: Primarul din Bîlteni este în drum spre satul Peșteana, pentru a afla dacă italianul și soția lui au fost în zonă.

actualiazare, ora 20.00: Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că italianul a fost în Gorj. Iată comunicarea oficială: "Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj, unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.

De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere".

Vizualizări: 5,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: