Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Sute de amenzi pentru bicicliști și căruțași

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Gorj au desfăşurat la finalul săptămânii trecute o activitate preventivă, pe traseul DJ 661 Jupânești – Turburea - Țânțăreni, urmărindu-se  creşterea gradului de informare a bicicliștilor și a conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală, cu privire la obligaţiile ce le revin când se deplasează pe drumul public cu acest tip de vehicule.  

"Având în vedere că indisciplina pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii rutieri au acționat și pentru combaterea indisciplinei pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor pe raza judeţului Gorj, fiind aplicate 353 de contravenţii, fiind sancționați 92 de pietoni, 9 de biciclişti și 33 de căruţaşi", anunță IPJ Gorj.

Polițiștii au distribuit 60 de veste cu elemente fluorescent-reflectorizante, care să fie folosite de bicicliști și căruțași.

"În discuţiile purtate cu deţinătorii de vehicule cu tracţiune animală, poliţiştii rutieri au scos în evidenţă riscurile la care aceştia se expun atunci când se deplasează pe drumul public cu vehiculele neechipate corespunzător, fiindu-le prezentate obligaţiile ce le revin cu privire la deplasarea, oprirea şi staţionarea pe drumul public, schimbarea direcţiei de mers, transportul unor persoane sau obiecte, echiparea cu elemente reflectorizante a vehiculelor şi a conducătorilor acestora.

Totodată, au fost prezentate aspecte legislative referitoare la răspunderea penală, civilă și contravenţională, în situaţia în care conducătorul unui vehicul cu tracţiune animală este vinovat de producerea unui accident rutier, soldat cu victime omeneşti sau pagube materiale", mai arată Poliția.

Vizualizări: 1,659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: