Italianul de 71 de ani, declarat vindecat

Cetățeanul italian de la care a luat virusul primul român infectat cu coronavirus este vindecat. Două teste consecutive au ieșit negativ. El este tratat în Italia și urmează să fie externat peste trei zile. La rândul său, tânărul de 25 de ani din Gorj este vindecat și urmează să fie externat.

Reamintim că italianul, căsătorit cu o gorjeancă din Bîlteni, a fost în perioada 18-22 februarie în județele Gorj și Dolj, având contacte cu oameni din mai multe localități. Zeci de persoane au fost testate, dar numai la una testul a fost pozitiv. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Prigoria, asimptomatic, care va fi externat în următoarea perioadă, fără să fi primit vreun tratament.

În prezent, în România mai sunt confirmate încă două cazuri de contaminare cu coronavirus. Unul dintre pacienți, din Maramureș, care a avut probleme respiratorii și a fost nevoie de terapie intensivă, se află internat la Cluj-Napoca, starea lui fiind bună. Al doilea pacient este o femeie din Timișoara, a cărei stare este, la fel, considerată bună.

Pe 1 martie, la nivel național erau 49 de persoane în carantină și 7.893 de persoane în izolare la domiciliu, în scădere deoarece persoane introduse inițial în izolare au ieșit din perioada de incubație a virusului, de 14 zile.

Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: