Epidemia de coronavirus a ajuns în 50 de țări. Curând va fi pandemie

Potrivit hărții interactive realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de țări cu cazuri de coronavirus a ajuns la aproape 50, până acum au fost consemnate peste 82.000 de cazuri, 2.800 de decese și 33.000 de pacienți care s-au vindecat.

Italia a anunțat că are 100 de cazuri noi, cel mai mare focar din Europa ajungând la 400 de infecții și 12 decese. Un hotel din Insulele Canare este, pentru a doua zi, în carantină, cei 700 de clienți fiind blocați din cauza unei legături cu o infecție din Italia.

Coreea de Sud a ajuns la 1.595 de infecții, cel mai mare bilanț din afara Chinei.

Donald Trump a spus că riscul pentru americani este ”foarte mic”, dar există planuri pregătite contra răspândirii virusului, răspândire care nu este inevitabilă. Afirmațiile lui Trump vin în contradicție cu cele ale oficialilor SUA din domeniul sănătății, care se așteaptă la noi cazuri.

Estonia a confirmat primul său caz de coronavirus, un bărbat care s-a întors din Iran. Danemarca a înregistrat primul său caz de infecție cu coronavirus, un bărbat care a fost recent la ski în Lombardia. Bărbatul a fost pus în carantină acasă, împreună cu soția și fiul său, ambii testați negativ la coronavirus. 

Președintele francez Emmanuel Macron le-a spus doctorilor dintr-un spital parizian că suntem într-o ”criză, vom avea o epidemie”.

Premierul australian Scott Morisson a declarat, joi că lumea este pe cale să fie cuprinsă de pandemie: ”Informațiile pe care le-am primit astăzi indică faptul că lumea va intra curând în faza de pandemie a coronavirusului”.

Vizualizări: 1,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: