Coronavirusul atacă noi țări. Vezi care!

Grecia a anunțat primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o femeie de 38 de ani, din Salonic, care a călătorit recent în Italia.

Un caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia, fiind primul caz din America Latină. Este vorba de un bărbat de 61 de ani din Sao Paolo care a vizitat recent Italia.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a sintetizat astfel situația: ”Ieri, numărul de cazuri noi din afara China a depășit pentru prima oară numărul celor din China. Creșterea subită a cazurilor din Italia, Iran și Coreea de Sud este profund îngrijorătoare. Acum avem cazuri legate de Iran în Bahrain, Irak, Kuweit și Oman. Există cazuri noi ce au legătură cu Italia în Algeria, Austria, Croația, Germania, Spania și Elveția”.

Bărbatul care a devenit a doua persoană din Franța care moare din cauza coronavirusului nu călătorise în nicio zonă cunoscută cu epidemie, nefiind clar cum a contactat boala.

Un bărbat în vârstă de circa 80 de ani a murit miercuri în Tokyo, după ce fusese infectat cu noul coronavirus. Este vorba de al treilea deces din cauza coronavirusului în Japonia, exceptând persoanele care s-au aflat pe nava de croazieră "Diamond Princess".

Coronavirusul a provocat al 12-lea deces din Italia, este vorba de un bărbat de 69 de ani. Numărul total de cazuri a urcat la 374, cu 50 mai mare decât marți. Toți cei care au murit erau vârstnici și aveau și alte probleme de sănătate. Printre bolnavi sunt și patru copii.

Vizualizări: 2,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: