Iulia Vînă – incompatibilă definitiv

Fosta viceprimăriţă a municipiului Târgu Jiu, Iulia Vînă, va avea soarta politică a fostului primar de la Teleşti, obligat anul trecut să îşi dea demisia din funcţie după ce a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat acum acuzaţiile pe care inspectorii le-au formulat şi la adresa lui Vînă, validând raportul pe care aceasta l-a contestat în instanţă. Mai întâi, Vînă a început procesul la Curtea de Apel Craiova, dar a pierdut şi a sperat că la instanţa supremă i se va face dreptate, dar 2018 pare să fi început prost pentru aceasta pentru că judecătorii au avut altă opinie.

„Respinge recursul declarat de Vînă-Dumitraşcu Iulia Diana împotriva deciziei nr.539/2016 din 12 decembrie 2016 a Curţii de Apel Craiova-Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată în decizia Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie.  

Cu doi ani în urmă, ANI anunţa şi motivele pentru care fosta viceprimăriţă a fost incompatibilă. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 octombrie 2012 – 31 iulie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi membru în Consiliului de Administraţie al mai multor unităţi de învăţământ (Colegiul Tehnic nr. 2 Târgu Jiu, Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu, Liceul de Arte «Constantin Brăiloiu» Târgu Jiu, Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu» Târgu Jiu), încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, a menţionat Agenţia Naţională de Integritate la finalul verificărilor.

Vizualizări: 3,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: