Ivăniși (ADN): Plângem cu factura în brațe

Au început să vină facturile uriașe la utilități atât la românii de rând, cât și la instituții. Guvernanții par incapabili să găsească soluții, iar ministrul Energiei a șocat pe toată lumea, când ne-a îndemnat să nu plătim facturile unor hoți, făcând referire la firmele de distribuție care au umflat facturile, unele crescând de 3-4 ori, altele chiar și de 20 de ori.

Nicolae Ivăniși, coordonatorul Alternativei pentru Demnitate Națională (ADN) Gorj, s-a întrebat ce fel de ministru este Virgil Popescu, dacă ne spune că firmele din energie ne fură, dar el nu face nimic pentru a opri acest fenomen.

“Se îngrașă zece și 20 de milioane plângem cu factura în brațe. După care vine ministrul Energiei și îmi spune că sunt neserioși furnizorii. Păi, du-te mă acasă, apucă-te de agricultură, că frâiele sunt la tine în mână”, a spus Ivăniși la Radio Infinit.

Nicolae Ivăniși crede că prețurile la energie nu ar fi putut crește atât de mult, fără acordul și susținerea lui Virgil Popescu, ministru al Energiei. “De plâns putem să plângem noi, oamenii de rând, el trebuie să rezolve situația”, a mai spus Ivăniși.

Ministrul Virgil Popescu și-a nuanțat miercuri declarația, susținând că nu a îndemnat pe nimeni să nu își achite factura, ci a spus că asta ar face el. "După ce am văzut ce fac furnizorii, emit facturi şi forţează plata acestor facturi, existând acest risc al debranşării... Evident, când le dăm o sancţiune de refacere a facturii, de nepercepere a penalităţilor, evident că trebuie să ne asigurăm că nu pot fi abuzuri din partea furnizorilor împotriva oamenilor, care nu au capacitatea de negociere cu furnizorii cum au firmele mari, ne asigurăm că nu pot să-i debranşeze. Pe toată perioada aceasta de aplicare a legii nu vor fi debranşări nu doar pentru consumatorii vulnerabili, ci şi pentru restul consumatorilor, inclusiv până la emiterea facturilor de regularizare", a precizat Popescu.

Popescu a mai spus că premierul Nicolae Ciucă a cerut miercuri reprezentanţilor Consiliului Concurenţei să verifice dacă nu a existat o înţelegere între furnizori privind fixarea preţurilor.

Vizualizări: 2,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: