Boc sau Vîlceanu? Cine își impune omul la Digitalizare

Deputatul PNL de Gorj, Gheorghe Pecingină, a anunțat luni, în cadrul unei emisiuni TV, că este posibil ca marţi să se stabilească numele ministrului Digitalizării.

Printre numele vehiculate pentru acest portofoliu se află deputatul Sabin Sărmaş, susţinut de Emil Boc şi Iulian Popescu, secretar de stat în minister, apropiat al liderului PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

„Este posibil să avem un nume, mâine, sunt mai multe nume vehiculate, avem mai mulţi specialişti în domeniu şi este bine când ai de unde să alegi”, a spus Pecingină, adăugând: „cred că mâine preşedintele partidului va veni cu o propunere”.

Despre Sabin Sărmaş, deputat de Cluj, preşedintele comisiei de IT din Camera Deputaţilor, Pecingină a afirmat că „are un plus pe partea politică”, iar despre Iulian Popescu, secretar de stat în MInisterul Digitalizării, a precizat că „este mai mult tehnocrat”.

„Ambii sunt profesionişti. (...) Nu este o bătălie între Dan Vîlceanu şi Emil Boc, mai sunt şi alte nume vehiculate, e bine că ai de unde să alegi”, a mai spus deputatul PNL.

Surse din PNL spun că deputatul Sărmaș este favorit să preia postul lăsat liber de Florin Roman, liberalul fiind agreat chiar și de președintele Klaus Iohannis.

Vizualizări: 2,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: