Ivăniși: AUR a venit pe segmentul naționalist lăsat liber de toată lumea

AUR nu-și are locul într-un Parlament democratic, au susținut luni liderii UDMR. La rândul lor, cei de la AUR spun că vor să modifice Constituția, astfel încât să nu mai permită formațiuni politice constituite pe criterii etnice. Partidul surpriză al alegerilor de dumincă a început deja să facă agenda dezbaterilor publice, fiind uimitor rezultatul de circa 9%, fără apariții în media, ci doar pe un val popular.


Gorjeanul Nicolae Ivăniși s-a potrivit în mesaje cu cei de la AUR în campania electorală, doar că el a fost candidat sub sigla PER, partid care nu a reușit să creeze valuri la nivel național.

Abia cu câteva zile înainte de alegeri s-a vorbit despre posibilitatea ca AUR să facă pragul electoral, dar presa a evitat subiectul, părând o intoxicare de campanie.

Ivăniși își explică succesul AUR prin faptul că a venit pe un segment naționalist, ignorat de toate partidele parlamentare. “AUR a fost un nucleu creat pe imprudențele făcute de USR, care s-a erijat la început într-un partid care taie și spânzură în stânga și-n dreapta, după care ușor-ușor li s-a dus aura aia și am văzut cine sunt... AUR a profitat și a venit pe segmentul naționalist lăsat liber de toată lumea. Era și normal să aibă un rezultat”, a spus Invăniși la Interviurile Infinit FM

Ivăniși spune că nu înțelege criticile atât de agresive la adresa unui partid nou, care militează pentru cauze firești. “Nu există o țară europeană care să nu aibă un segment naționalist. Ce ne deranjează atât de tare?”, a spus Ivăniși, care crede că apariția AUR este una benefică. Doctrina AUR se sprijină pe patru piloni: familia, patria, credința, libertatea.

AUR a avut rezultate foarte bune și în Diaspora, dar și în țară. Pe facebook, nu era postare politică în ultimele săptămâni în care să nu comenteze cineva ceva legat de AUR, dar faptul că niciun institut de sondare nu a măsurat acest partid a făcut ca nimeni să nu îl ia în calcul.

Asta deși campania făcută de AUR a fost una costisitoare, liderul George Simion străbătând țara în lung și-n lat cu un autocar. “S-a văzut că au avut susținere. Probabil că au fost oameni care au investit în ei. Câștigul știți care este? Va trezi la realitate și marile partide, își vor da seama că au neglijat tot ceea ce înseamnă segment naționalist și, până la urmă, țara asta trădată în mod vizibil”, a concluzionat Ivăniși. (A.A.)

Vizualizări: 1,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: