Ivăniși: Tot suntem cu cuiele pe tron, măcar să le dea pensiile

Coordonatorul ADN Gorj, Nicolae Ivăniși, a spus că lipsa de opoziție a societății a făcut ca planul unora de a lăsa România fără independență energetică să fie aproape atins. “Au reușit să ne ducă într-o buză a prăpastiei. Teren s-a pierdut în fiecare an, ce vrei să mai recuperezi? Suntem țintă vie în momentul de față și așa suntem de niște ani buni. Miza este independența energetică. Cine ești tu, România? Nimeni. Am demonstrat-o, suntem zero. Nu am reușit să ne securizăm nici măcar din punctul ăsta de vedere”, a spus Ivăniși la Tele 3.

Ivăniși spunea în toamna anului trecut că riscul ca planul de restructurare să nu fie aprobat este mare, iar alternativa este lichidarea Complexului Energetic Oltenia. A fost contrazis de politicieni și de liderii sindicali, unii dintre ei spunând că refuză să creadă în acel scenariu negru. Acum, toată lumea s-a convins că nu mai sunt șanse pentru aprobarea planului de restructurare, complexul este în derivă, dar nimeni nu știe ce traiectorie va avea. “Când le spuneam în campanie electorală că nu se va aproba planul, că suntem puși pe malaxor și că ne vor termina definitiv, toată lumea spunea că sunt nebun. Atât de evidente au fost lucrurile în ultimii patru ani, de când le urmăresc eu, încât știam exact că ăsta este obiectivul lor, să ne sfâșie economic. Au reușit”, a mai spus Ivăniși, susținând că i s-a făcut lehamite de cât a vorbit pe această temă.

Acesta a comentat și solicitările minerilor și energeticienilor privind reducerea vârstei de pensionare. “Tot suntem cu cuiele pe tron, cum vine vorba, măcar să le recunoască minerilor condițiile de muncă, să le dea pensiile și să închidem complexul definitiv, că asta este menirea noastră. Am ajuns fix în locul în care au vrut să ne aducă și am ajuns singuri”, a spus coordonatorul ADN Gorj, remarcând însă că în Piața Prefecturii abia se strâng 50-100 de oameni, din cei peste 12.000 care lucrează în complex.

Vizualizări: 7,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: