Miruță spune că se fac angajări la CE Oltenia. “Anul trecut au plecat 1.235 de oameni și s-au angajat 545”

Proiectul privind reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia este tot mai discutat de către parlamentarii de Gorj. Deputatul USR-PLUS, Radu Miruță, spune că vrea să aibă o întâlnire cu toți parlamentarii județului, pentru a analiza foarte bine amendamentul depus la legea pensiilor.

”Am văzut în spațiul public mai multe puncte de vedere. Cred că această formă care a trecut tacit de Senat are un impact financiar mult prea mare. Consider că ar fi fost important  să stăm  la o singură masă toți factorii implicați. Am o mică senzație că o parte dintre parlamentari nu achiesează la acest amendament pentru că nu au fost parte când el a fost depus. Le propun să ne întâlnim cu toții, mâine, tocmai pentru a analiza foarte bine acel amendament. Fiecare vine cu argumente și apoi să mergem la București și să spunem care este poziția noastră comună”, a spus Radu Miruță.

În cazul în care legea va fi aprobată, din cadrul CE Oltenia vor pleca la pensie aproximativ 4.000 de mineri. ”Din cei aproape 5.000 de oameni care erau prinși de acest proiect de lege trecut de senat, rămân vreo 3000 în Gorj. Apar discuții că, dacă pleacă cei 5000, va fi o problemă de a funcționa această companie. Există câteva soluții. Anul trecut din CEO au plecat 1235 de oameni și s-au angajat 545. Dacă pleacă 3000 de oameni mâine, se mai pot angaja câțiva oameni. Sunt tineri care vor să se angajeze. De asemenea, CEO a plătit peste 600.000 de lei pentru a susține învățământul dual, astfel se pot angaja și de aici” a mai afirmat Miruță.

Vizualizări: 3,557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: