Mitrescu despre un parlamentar: Minte ca porcul, PNL nu a depus niciun amendament

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, susține că PNL nu a depus amendament la proiectul de lege aflat în dezbatere și care ar permite pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor.

Reacția vine după ce deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, a spus în mai multe rânduri că proiectul de lege, așa cum a trecut în Senat, este neconstituțional, dar că liberalii vor îndrepta asta. “Împreună cu Vetuța Stănescu, Președintele PNL Hunedoara, am mers la Lucian Heiuș (Secretar de Stat la MFP), inițiatorul acestui proiect, cu care am discutat în detaliu proiectul și modificările pe care trebuie să le aducem ca acest proiect să nu intre în sfera neconstituționalității”, scria Pecingină la jumătatea februarie. Ulterior, acesta a criticat și amendamentul depus de PSD, care nu ar fi constituțional. “Amendamentele depuse de PSD nu fac nimic altceva decât... sa mențină neconstituționalitatea acestui proiect!!!! Ne dorim un proiect de lege CONSTITUȚIONAL, care să nu se întoarcă și să nu amăgim cu promisiuni de pe o zi pe alta. SERIOZITATE NU POPULISM!!!! Noi asta vă propunem!!!!”, scria deputatul.

Mitrescu susține însă că doar PSD și USR au depus amendamente. “Minte ca porcul, PNL nu a depus niciun amendament. Au depus doar parlamentarii de la PSD și USR, iar acum ei vor să adauge partea lor la amendamentul propus de Miruță”, a spus Mitrescu.

Proiectul are mai multe avize pozitive la comisiile de specialitate, în ciuda criticilor venite din plan local. Pecingină a susținut la Radio Infinit că este meritul PNL. “Parlamentarii PNL au oprit un vot negativ în Comisia de egalitate de șanse (...), tot parlamentarii PNL au pus pe masa Comisiei de muncă toate argumentele, pentru a nu cădea în păcatul de a fi respins acest proiect de lege și așteptăm un punct de vedere al guvernului”, a spus Pecingină.

Vizualizări: 5,727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: