Daviţoiu vrea să îl schimbe pe Paralescu de la IŞJ Gorj

Un nou scandal mocneşte în Partidul Democrat Liberal. De această dată este în joc funcţia inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, Justin Paralescu. Cel care nu îl mai vrea pe Paralescu în fruntea Inspectoratului Şcolar pare să fie Nicolae Daviţoiu, preşedintele PDL Târgu Jiu, care a depus deja o solicitare de retragere a sprijinului politic, însă doar Biroul Permanent Judeţean poate lua o decizie în acest sens.

Nicolae Daviţoiu, preşedintele organizaţiei municipale a PDL, vrea să îl înlăture pe Justin Paralescu de la conducerea IŞJ Gorj. Acesta declară că Biroul Permanent Local i-a retras deja sprijinul politic al lui Justin Paralescu, însă ceea ce nu ştie este că Biroul de la Târgu Jiu poate face doar o solicitare în acest sens, deoarece decizia finală aparţine Biroului Permanent Judeţean. „Există o solicitare a Biroului Local, însă numai Biroul Permanent Judeţean poate lua o astfel de hotărâre”, spune Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, care spune că nu ştie motivele solicitării. În cazul în care Biroul Judeţean va decide ca Justin Paralescu să fie schimbat din funcţie, acest lucru se va întâmpla doar după finalizarea examenului de bacalaureat şi a evaluării naţionale. „Schimbări în timpul testelor naţionale nu vor avea loc”, precizează Dan Vâlceanu.

ACCEPTARE

Despre retragerea sprijinului politic şi posibilele schimbări ce ar avea loc la IŞJ Gorj inspectorul şcolar general nu ştie nimic. „Nu am cunoştinţă de aşa ceva. Atunci când accepţi o astfel de funcţie accepţi şi faptul că vei fi schimbat. Deocamdată eu răspund pentru învăţământul din Gorj şi consider că am luat cele mai bune măsuri”, menţionează Justin Paralescu. În cazul în care decizia va fi în defavoarea lui Paralescu, acesta se va reîntoarce la catedra de matematică de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”.

ZVONURI

Se vehiculează că motivul pentru care actualul inspector şcolar general ar fi fost luat în colimator ar fi fost menţinerea pe funcţii a celor şase directori cărora le-a expirat mandatul la 15 mai. Este vorba despre Gheorghe Nichifor, Elena Booveanu, Gabriel Birău, Dorel Lupulescu, Constantin Logăscu şi Aurelia Savu, cărora li s-au prelungit mandatele până la sfârşitul acestui an şcolar pentru a nu bulversa examenele naţionale.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: