Morega, deputatul cu o pensie de 10 milioane

Una dintre cele mai controversate persoane publice, deputatul Dan Ilie Morega, a uimit ieri când a confirmat că a ieşit la pensie. De fapt, Morega a făcut public acest lucru pe site-ul Camerei Deputaţilor, în declaraţia de avere. Pensia lui Morega este de doar 1050 de lei lunar. Deputatul n-a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

Parlamentarul independent de pe Colegiul nr. 1, Dan Ilie Morega, încasează anual suma de 12.600 de lei pensie, conform declaraţiei de avere. La aceşti bani se mai adaugă şi peste 50.000 de lei pe an, salariul de deputat, plus peste 160.000 de lei, salariul de profesor universitar de la Centrul de Studii Universitatea Liberă Internaţională din Moldova. Făcând o sumă a tuturor acestor venituri înseamnă că deputatul câştigă mai bine de 2 miliarde de lei vechi anual.

Cel care a vorbit despre pensia lui Morega a fost deputatul Vasile Popeangă. “Anul acesta a ieşit la pensie, conform legii a ieşit la 65 de ani din calitatea de profesor la Universitatea Constantin Brâncuşi. Mai sunt şi alţii în situaţia asta şi parlamentari şi profesori şi pensionari, nu e ceva anormal. Rămâne în continuare să-şi ducă mandatul de deputat”, a spus deputatul Vasile Popeangă.

AVERE

Şi conturile lui Dan Ilie Morega au devenit mai bogate în ultimul an. Numai în 2011, deputatul şi-a constituit un depozit bancar de peste 8 miliarde de lei vechi. Morega deţine şi mai multe conturi, Într-unul are 25 de mii de dolari, un altul de 20.000 de Euro şi un altul de 2 miliarde şi jumătate de lei vechi.

„M-am pensionat, nu vreau să comentez despre acest lucru. Sunt într-o şedinţă la Parlament. Ţara arde şi baba se piaptănă”

 Dan Ilie Morega.

ACTIVITATE

Morega a avut funcţii de conducere şi în perioada regimului comunist. În 1996 acesta a fost prefect de Gorj, iar în 2005 subprefect. Deputatul a mai fost decan şi profesor la UCB, expert guvernamental şi consilier judeţean.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: