Jaful din benzinărie a fost „din greşeală”

Un om de afaceri din Padeş, care a alimentat maşina la Motru, a rămas fără 800 de lei, bani pe care îi lăsase pe tejghea pentru a plăti combustibilul şi rovigneta. Cum vânzătoarea nu văzuse banii, omul şi-a dat seama că aceştia au fost furaţi de o şoferiţă de Bucureşti, care conducea un Tuareg. Fapta a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Femeia, care probabil s-a văzut la televizor, s-a prezentat aseară la poliţie cu banii şi a spus că i-a luat din greşeală, odată cu produsele pe care le cumpărase.

Costel Pora este din Padeş şi are o firmă de transport, luni seara ajungând la benzinăria din Motru, unde a venit împreună cu un şofer de-al său de tir, care îl aştepta însă în afara staţiei. Patronul a intrat la casă, a plătit pentru benzina cu care îşi alimentase şi maşina şi a achitat şi rovigneta pe care trebuia să i-o dea cât mai repede omului său. Graba avea însă să-l coste câteva sute de lei. „Aveam 1.300 de lei la mine şi i-am scos pe toţi din buzunar că vroiam să plătesc ce luasem cu sumă fixă. I-am lăsat însă pe tejghea pentru că m-am dus la şofer să-i dau rovigneta, iar la întoarcere vroiam să mai beau o cafea, să mai cumpăr nişte dulciuri. Eu am ieşit şi, în uşă, a intrat o doamnă. Eu am mers la şofer, ea a ajuns la tejghea, a acoperit banii mei cu portofelul ei, după care eu am intrat, iar ea a plecat în mare grabă. M-am şi uitat după ea că avea o maşină ca a mea. Când m-am dus la casă am întrebat-o pe vânzătoare unde sunt banii mei, iar ea, săraca, nu ştie despre ce bani e vorba”, spune Pora.

O ştie pe cea care i-a luat banii

Gorjeanul s-a întors în staţia peco şi a trecut pe lângă femeia care a plecat grăbită. Când a văzut că lipsesc banii de pe tejghea şi-a dat seama că a fost furat şi a anunţat mediat poliţia. ”Eu am stat afară cred că maxim trei minute şi, când am intrat, ea a ieşit grăbită.  M-am dus şi nu am mai găsit banii pe tejghea, am întrebat-o pe vânzătoare care nu ştia nimic şi atunci am ieşit repede, dar femeia deja plecase. Mi-am dat seama că am fost jefuit şi am anunţat poliţia. Pe camerele de supraveghere se vede când intră, cere ceva la vânzătoare, pune geanta pe bani, şi-i ia”, a explicat omul de afaceri.

Pe imagini se vede foarte clar cum femeia intră, vede banii, îi ia, după care cumpără nişte dropsuri şi pleacă iute. „A luat vreo 10 cutii de bomboane mentolate, că o durea în gât, aşa zicea. Cred că a înghiţit în sec când a văzut banii. Oricum a rămas destul de calmă. S-a uitat chiar pe sus ca să vadă dacă e vreo cameră de supraveghere, iar după ce le-a observat a plecat repede”, a mai spus Pora.

Poliţia face anchetă

Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au demarat cercetările. Întreaga scenă a fost surprinsă de camere de supraveghere, iar imaginile au fost puse la dispoziţia anchetatorilor, care au deschis în cauză un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. „În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii fac cercetări în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

I-a restituit banii

La sediul Poliţiei din Motru s-a prezentat, aseară, o bucureşteancă de 59 ani, care a declarat că, deplasându-se spre oraşul Baia de Aramă, a făcut un popas în Motru. Susţine că a intrat în acea benzinărie pentru a cumpăra diferite produse, moment în care şi-a deschis portmoneul, iar banii pe care îi avea în acesta s-au împrăştiat pe tejghea. Din grabă, fără să îşi dea seama, a introdus toate bancnotele în portofel. Femeia a predat suma de 800 lei, care, ulterior, a fost restituită părţii vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, urmând să propună soluţii legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: