Cu bebeluşul mort în casă, cu gândul la cămătarii din Obreja!

Moartea accidentală a unei fetiţe de doar câteva luni într-o casă sărăcăcioasă a unor romi de la marginea municipiului scoate la iveală o situaţie despre care părinţii micuţei nu ar fi vorbit poate niciodată. Soţii Balotescu discută acum deschis despre împrumuturile cu camătă pe care trebuie să le achite „greilor” din cartierul Obreja, moartea fetiţei determinându-i să deschidă gura, deşi mai au acasă încă patru copii minori.

Pe fetiţa de doar câteva luni au descoperit-o ieri dimineaţă fără suflare chiar în patul în care dormeau cu toţii. Într-o cameră care nu ar stârni deloc invidia cuiva, dincolo de calea ferată ce trece prin cartierul Obreja, soţii Balotescu încearcă să îşi crească aşa cum pot copii, după ce, la începutul toamnei o altă „casă” a lor, tot cu o cameră (!) s-a făcut scrum într-un incendiu în care au dispărut şi multe din actele lor. Ieri în zori mama şi-a dat seama că fetiţa de lângă ea nu mai mişcă, deşi seara se culcase şi nu avusese nicio problemă. „Pur şi simplu nu mai respira. I-am făcut respiraţie gură la gură, am strigat soţul şi el a chemat Ambulanţa şi nişte rude. Nu i-am mai putut face nimic. A murit fără să ştim de ce”, spune femeia.

Moartea, cămătarii şi Norvegia

Norvegia nu este numele vreunei ţigănci din Obreja, ci ţara în care capul familiei a mers la cerşit în ultimii doi ani, banii câştigaţi trimiţându-i acasă la gurile pe care le avea de hrănit. Bărbatul revenise acasă de doar trei zile, iar de cea mică nu apucase să se bucure prea mult, mai ales că soţia îi povestise că a luat bani cu camătă de la ţiganii din Obreja şi că a restituit şi mai are de dat înapoi sume foarte mari. „Nu-mi vine să cred că se întâmplă toate acestea. Din Norvegia am plecat acum pentru că acolo e deja foarte frig şi mă gândeam că acasă trece iarna mai uşor, dar cred că mai bine rămâneam tot acolo. Eu pe asta mică nu am apucat s-o văd decât de trei zile, nici nu mă obişnuisem bine cu ea, iar acum soţia îmi spune că mai toţi banii mei s-au dus la cămătari. Vine iarna, nu ştiu ce vom face şi cum ne vom descurca”, spune bărbatul.

Soţia sa recunoaşte că a luat bani cu împrumut, dar declară că a fost obligată să dea înapoi sume mult mai mari, fiind ameninţată inclusiv cu moartea. În faţa bărbatului ei revenit recent acasă, Irina Balotescu promite că merge la Poliţie şi depune plângere împotriva cămătarilor. „Ne terorizează domnule! Cred că şi din cauza stresului pe care-l am de la cămătari nu am mai putut să dorm bine noaptea şi să am grijă de a mică. Şi dimineaţa şi seara vin după bani. Am luat o sumă şi mi-au cerut înapoi de câteva ori mai mult. Mi-au luat şi un IPhone din ăla ultimul model, că cică dobândă, camătă, ce cer ei. O să cer la bănci hârtii cu banii pe care i-am primit, că am primit numai prin bănci şi tot ce am luat a mers la ei, pe dobânzi, că altfel mă ameninţau. O să merg la Poliţie şi o să cer anchetarea lor pentru că nu mai pot. Or să ne dea foc şi la camera asta de-am făcut-o aici şi nu o să mai rămânem cu nimic, iar ei şi-au făcut vile în Obreja”, declară femeia.

CERCETĂRI

Deocamdată poliţiştii cercetează doar împrejurările în care a murit fetiţa de câteva luni. Cadavrul acesteia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, unde azi ar urma să fie făcută necropsia şi stabilite cauzele exacte ale decesului.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: