JALNIC: Ciurel a păpat banii complexului din vina lui Manţog

Laurenţiu Ciurel, fostul director general al CE Rovinari, nu conteneşte să se facă de râs. La ultima apariţie într-o conferinţă de presă, vrând să-l atace din nou pe Ionel Manţog, Ciurel nu a reuşit decât să mărturisească cum a apelat la instanţă pentru a lua nişte bani nemunciţi. Ciurel a recunoscut cum a luat câteva sute de milioane participând la şedinţe plictisitoare. Nu a putut să explice de ce a cerut banii în instanţă, dacă ştie că nu a făcut nimic pentru care să-i merite.

În timp ce Ciurel juca X şi 0, Manţog a reuşit să înţeleagă povestea privatizării şi să o oprească. Comisiile la care face Ciurel referinţă nu au fost constituite de Manţog, ci de fostul ministru PSD Dan Ioan Popescu şi menţinute apoi de Codruţ Sereş.

Laurenţiu Ciurel recunoaşte că a dat iama în banii complexului Energetic Rovinari încasând prin hotărâre judecătorească nu mai puţin de 360 de milioane de lei vechi. Deşi Ciurel a dat complexul în judecată pentru a lua banii pe care spune că nu i-a meritat, fostul director susţine că de vină ar fi Ionel Manţog, care ar fi dispus formarea comisiilor de privatizare a complexurilor şi SNLO din perioada 2005-2006. “Comisia respectivă era condusă de domnul Manţog, care conducea toate cele trei comisii. Vorbesc de comisia asta de când am intrat în politică. Vă aduceţi aminte de emisiunile mele cu domnul Manţog, în care i-am reproşat încontinuu că ne ţine acolo degeaba, nu făceam nimic“, spune Ciurel. Acesta mai povesteşte cum a obţinut banii în instanţă, chiar dacă a stat degeaba. „După doi ani şi jumătate, când am văzut că nu facem absolute nimic, că toată comisia asta funcţionează degeaba, am luat banii în instanţă, pentru că numai noi nu am fost plătiţi, am luat 360 de milioane”, susţine Ciurel, fostul director general de la Rovinari.

Unii au muncit

Ionel Manţog i-a replicat lui Ciurel, spunând că înfiinţarea comisiilor a fost decisă de miniştri şi nu e vina lui dacă acesta a luat bani nemeritaţi. “Acele comisii de privatizare au fost constituite prin ordinul ministrului Dan Ioan Popescu, înainte de 2005, deci înainte de a fi numit secretar de stat. Eu am fost numit în acele comisii în calitate de secretar de stat, luând locul celui care fusese înaintea mea numit, deci era un fel de participare de drept“. Când Ciurel se plictisea la şedinţă, Manţog a oprit privatizarea. „Trebuie să recunosc că aşa cum domnul Ciurel zice că nu ştie pentru ce a luat banii, eu ştiu foarte clar că participarea în acele comisii mi-a dat ocazia să văd cam ce se avea de gând cu privatizarea şi practic să repun în discuţie procesul de privatizare, care aşa cum ştiţi s-a încheiat cu stoparea privatizării”, declară  Ionel Manţog, fost secretat de stat.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: