Primarii PDL, dispuşi să ia „culoarea” lui Cosmin Popescu

Primarii PDL din Colegiul 3, reprezentat de deputatul Cosmin Popescu, nici nu vor să se gândească la faptul că acesta nu îi va mai reprezenta din 2012. Popescu a fost ales în 2008 din partea PDL, dar din cauza unei condamnări cu suspendare nu mai poate candida din partea acestei formaţiuni. Primarii speră ca partidul că găsească o cale de a-l aduce înapoi de deputat, în caz contrar fiind dispuşi să îl urmeze pe Cosmin Popescu în alt partid.

Deputatul Cosmin Popescu s-a remarcat în primii ani de mandat prin ajutorul dat primarilor pentru a întocmi proiecte pe baza cărora să obţină finanţări guvernamentale. Popescu a ajutat primari de toate culorile politice şi de pe toate colegiile, fapt recunoscut public de foarte mulţi aleşi locali. Faptul că Popescu a rămas fără partid l-a făcut pe acesta interesant pentru mai multe formaţiuni, deputatul fiind curtat atât de UNPR, cât şi de formaţiuni din USL. Cosmin Popescu ezită să vorbească public despre viitorul lui politic, dar unii primari susţin că sunt dispuşi să îl urmeze, indiferent ce cale politică ar alege.

„Singurul parlamentar care s-a zbătut pentru colegiul lui”

Constantin Drăghici, primarul comunei Săuleşti, este cel mai categoric, susţinând că îl va urma pe Cosmin Popescu într-o altă formaţiune politică, dacă se va pune această problemă. „Nu pot eu să ştiu dacă va pleca. Dacă va părăsi PDL, cred că aş pleca alături de el”, a spus Drăghici, care spune că este printre primarii ajutaţi foarte mult de Cosmin Popescu.

Primarul din Turburea, Ion Bârcă, nu zice nici da, nici ba: „Cosmin Popescu este un reprezentant al PDL şi va rămâne tot un reprezentant al PDL. Eu sunt pentru Cosmin Popescu, nu pot să spun acum altceva. Cosmin Popescu nu se poate despărţi de PDL, este ca un copil al Partidului Democrat Liberal”. Întrebat dacă l-ar urma pe Cosmin Popescu la alt partid, Bârcă a spus: „Ştiu că nu pleacă”. În fapt, Popescu nu mai este membru PDL de câteva luni, dar a rămas afiliat la grupul parlamentar al acestui partid.

Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni, crede că Popescu este singurul parlamentar adevărat din judeţul Gorj: „Eu ştiu că Popescu este singurul om politic care a fost ales pe un colegiu şi şi-a făcut treaba. Cosmin Popescu pentru mine rămâne singurul om politic din Gorj care s-a zbătut pentru colegiul lui. Dacă va pleca din partid, va fi o mare pierdere. E prematur să spun acum dacă îl voi urma sau nu, trebuie să aşteptăm decizia lui”.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: