Jandarmi gorjeni reveniţi din Afganistan

Astăzi, 29 noiembrie a.c., în sala de festivităţi a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, a avut loc o întâlnire emoţionantă între  personalul unităţii şi cei patru jandarmi gorjeni (un ofiţer şi trei subofiţeri) care au reprezentat Gorjul şi România în cadrul Detaşamentului de Jandarmi Români, prin participarea la prima misiune de instruire NATO (Training Mission Afganistan – NTMA).

Cei patru jandarmi gorjeni au făcut parte din cei 66 de jandarmi români (23 de ofiţeri şi 43 subofiţeri) care au instruit pe o perioada de şase luni poliţiştii şi viitorii poliţişti afgani.

Colegii noştri ne-au împărtăşit impresii din această misiune internaţională, menţionând că au desfăşurat activităţi de instruire şi mentorat (supervizori) a recruţilor dar şi a instructorilor afgani în bazele Wardak şi Costall, timp de şase zile pe săptămână iar ziua liberă era vinerea, temperaturile fiind foarte ridicate pe timp de zi fiind cuprinse între 40-60 grade.

Jandarmii gorjeni au fost în misiune timp de şase luni, însumând peste 200 de zile (01 mai- 24 noiembrie), fiind apreciaţi la superlativ pentru nivelul de pregătire şi profesionalismul de care au dat dovadă pe timpul procesului de pregătire a forţelor de securitate afgane.

În acest moment în cadrul Detaşamentului de Jandarmi Români dislocat în Afganistan care continuă activitatea de instruire în centrele de pregătire a forţelor de poliţie afgane, se află un ofiţer gorjean din cadrul I.J.J. Gorj, respectiv căpitanul Cambrea Marius.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: