Şeful de la Ambulanţă cultivă soiuri de rosii de la bunica

Marian Niculescu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, a fost şi este pasionat de ani de agricultură. Dovadă este gospodăria sa de aproape 5.000 de metri pătraţi pe care o deţine pe Calea Bucureşti şi care îi asigură traiul zilnic al familiei. Directorul de la Ambulanţă pune mare preţ pe producţie aşa că şi-a făcut el singur un solar unde cultivă cele mai vechi şi productive soiuri de legume. Acesta nu este însă singurul secret care îi asigură o producţie impresionantă.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj este un bun gospodar. O dovedesc nu numai investiţiile pe care le-a făcut la instituţia pe care o conduce dar şi gospodăria sa situată de altfel la oraş. Acest lucru nu a fost un impediment pentru Marian Niculescu să dezvolte o mică fermă în apropierea oraşului. Nu numai că este mândru de munca lui dar spune că în felul acesta nu a mai fost nevoie să mai cumpere nimic din comerţ. ”Eu am locuit dintotdeauna la casă, de la părinţi am învăţat că trebuie să muncesc ca să am. Am o casă şi teren de 5.000 de metri pătraţi pe Calea Bucureşti şi aici am tot ce îmi trebuie. Am vie, pomi fructiferi, am un solar micuţ dar care îmi dă toate legumele de care am nevoie. Fac anual 700 de litri de vin din via mea, după reţeta bunicului meu”, a declarat Marian Niculescu, directorul SJA Gorj.

Soiuri de roşii de la bunica

Nu numai că a pus mare preț pe producție dar a și investit în unelte și instalații de udare. Este însă convins că și cu bani puțini poți face lucruri mărețe. Cel mai mult se mândrește cu niște soiuri de roșii foarte vechi pe care le are de la bunica lui. ”Eu pun cam 100 de fire de roșii la solar dar am niște soiuri care mi-au dat și roșii care cântăreau peste un kilogram doar una. Soiuri pure de roșii pe care le am de la bunica. În plus, folosesc numai gunoi de grajd pe care îl cumpăr la un preț foarte mic. E adevărat că am investit și în unelte pentru a nu face toată munca fizic dar sunt lucruri care nu sunt extrem de costisitoare și pe care le-am achiziționat în rate”, a adăugat directorul Serviciului Județean de Ambulanță. 

ACTIVITATE

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Marian Niculescu, este jurist de meserie şi de-a lungul vieții a ocupat numai funcţii de conducere. A fost primul jurist angajat la Întreprinderea Minieră Pinoasa după care a ocupat funcţia de şef serviciu administrativ de stat din cadrul Prefecturii Gorj. Ulterior a fost pentru cinci ani comisar la Garda Financiară.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: