Jandarmii gorjeni au sărbătorit ziua ocrotitorilor spirituali

Cu ocazia sărbătoririi Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, jandarmii gorjeni au organizat diferite activităţi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj.  Mihail şi Gavriil sunt consideraţi ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române.

 La aceste manifestări au luat parte prefectul judeţului, Cristina Cilibiu, şefii de structuri din cadrul  Ministerului Afacerilor Interne din județul Gorj şi personalulul unității.

De asemenea, a fost oficiată o slujbă de mulțumire și binecuvântare, de către preotul onorific al unităţii şi a fost prezentat mesajul inspectorului șef.

În acelaşi timp, au fost depuse flori la monumentul eroului jandarm sublocotenent post mortem Marchiș George Răzvan.   

 Reprezentanţii jandarmeriei au transmis: „Legătura dintre jandarmi și cei doi sfinți este reflectată în simbolistica numelor, Sfântul Arhanghel Mihail este considerat îngerul legii, iar Sfântul Arhanghel Gavril apară ordinea, denumiri care se pliază în deviza noastră: Lex et ordo! pentru că pe timpul misiunilor specifice executate de jandarmii gorjeni, pericolele sunt întâlnite zi și noapte în intervențiile pentru siguranța cetățenilor”, alături de câteva urări pentru sărbătoriţii de astăzi: „Celor care aniversează onomastica, cu prilejul sărbătoririi Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, vă dorim multă sănătate, împlinirea dorințelor bune, multă fericire alături de cei dragi, spor în viață și credință și tradiționalul ,,La mulți ani!”

Galerie foto




Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: