Jandarmii montani, solicitați să intervină la Rânca

Jandarmii gorjeni au fost solicitați să ajute mai mulți șoferi care au rămas împotmoliți cu mașinile în zăpadă. Intervențiile au avut loc pe drumul dintre orașul Novaci și stațiunea Rânca. Șoferii au ignorat vremea extrem de periculoasă și restricțiile drumarilor.

Jandarmii au reușit să ajungă la persoanele care le-au cerut ajutorul și le-au trasportat înapoi, în stațiune.

„Jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să intervină în această dimineață în  sprijinul unei persoane care a rămas înzăpezită cu o mașină de teren în zona Rânca. Acesta, pe timpul deplasării spre ieșirea din Rânca, din cauza vizibilității reduse considerabil, a intrat cu autoturismul în troienele de zăpadă. A încercat să scoată mașina din zona unde rămăsese blocat, iar când a realizat că nu are soluții să o poată scoate din troienele de zăpadă, a apelat jandarmii montani să îi acorde sprijin. Un echipaj de jandarmi montani s-a deplasat de urgență la persoana rămasă blocată în zăpadă, și cu sprijinul lopeților au dezăpezit autoturismul și l-au însoțit pe timpul deplasării la cabană, cu indicația să nu mai păsăsească zona până nu se dă drumul la circulația rutieră. Datorită viscolului puternic și a vizibilității reduse, ieri și astăzi, jandarmii montani din Rânca au avut mai multe intervenții de deszăpezire a mai multor autoturisme”, a transmis IJJ Gorj.

Mai mulți jandarmi la Rânca

În această perioadă în zona Rânca au fost mobilizate efective mărite de jandarmi.

„Pentru perioada sărbătorilor de Crăciun, au fost suplimentați jandarmii montani de la Postul Montan Rânca pentru siguranța turiștilor, întrucât un număr mare de persoane sunt în Rânca pentru a petrece sărbătorile, si unde, aceștia pot să practice sporturile de iarnă datorită abundenței zăpezii. 
Vă recomandăm să vă informați despre condițiile meteorologice, să purtați un echipament adecvat, dacă vă întâlniți cu animale sălbatice, nu le hrăniți și nu vă apropiați să faceți fotografii cu acestea, nu vă expuneți la riscuri, iar în situații de urgență să solicitați sprijinul echipajelor de intervenție prin SNUAU 112”, a mai transmis IJJ Gorj.

Vizualizări: 1,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: