Jandarmul care a decedat pe munte va fi condus pe ultimul drum

Marius Burciu, jandarmul gorjean care și-a pierdut viața după ce a alunecat într-o prăpastie din  munții Parâng, va fi înmormântat astăzi. Acesta avea 31 de ani și era un împătimit al drumețiilor montane. În momentul accidentului acesta se afla cu un alt coleg care nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

 

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj au transmis că Burciu va fi înmormântat cu onoruri militare, în comuna Stănești.

Marius Burciu era absolvent al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi. Și-a început cariera la IJJ Hunedoara, iar în urmă cu trei ani a reușit să se transfere „acasă”, la IJJ Gorj. El nu era căsătorit și nu avea copii.

Cum s-a petrecut tragedia

"Joi, 5 ianuarie a.c., un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, aflat în timpul liber, în timp ce efectua o drumeție în Munții Parâng, s-a dezechilibrat și a căzut într-o râpă de aproximativ 300 de metri. Acesta era însoțit de un alt coleg care, în încercarea de a-l prinde, a pierdut rucsacul și telefonul. A coborât în râpă, găsindu-l pe jandarm cu multiple traumatisme la cap, fără a prezenta semne vitale. Întrucât jandarmul care coborâse în râpă nu a reușit să găsească telefonul pentru a solicita sprijin, a luat decizia de a pleca spre cea mai apropiată localitate, pentru a găsi ajutoare.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu s-a putut interveni încă de aseară(n.red: joi, 5 ianuarie), locul unde s-a produs accidentul nu a putut fi identificat, intervenția pentru recuperarea jandarmului fiind amânată din cauza codului galben de viscol”, se arăta într-un comunicat transmis de de IJJ Gorj.

Trupul neînsuflețit a fost recuperat a doua zi de echipele Salvamont Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 1,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: