Jianu despre construirea instalației pe biogaz : Nu renunț la idee

Refuzul aleșilor locali din Motru de a aproba investiția privind implementarea unei instalații care să transforme deșeurile în biogaz nu l-a descumpănit pe primarul Gigel Jianu. Din contră, edilul spune că merge înainte cu demersurile și că va încerca să obțină fonduri europene pentru punerea în operă a acestui proiect.

”S-a respins proiectul în Consiliul Local. A fost ratată finanțarea prin fonduri norvegiene și acum încerc să caut, cu consultanți și cu tot, varianta prin care să ne putem încadra în unul dintre programele de finanțare cu fonduri europene. Se complică treaba, pentru că va trebui să avem și componentă de producere gaze și de producere a energiei, adică va fi mai complex un pic decât era cu fonduri norvegiene, dar nu renunț la idee pentru că este o investiție extraordinar de bună și de necesară” , a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Norvegienii erau dispuși să ofere autorităților din Motru în jur de două milioane de euro pentru un reactor care să transforme deșeurile în biogaz. Aleșii locali au spus că nu au aprobat proiectul de teamă că ar putea îngloda primăria în datorii, dată fiind partea de cofinanțare pe care administrația locală trebuia să o suporte.

Faptul că primarul merge înainte cu proiectul reiese și din solicitarea înaintată recent la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj, în vederea emiterii acordului de mediu pentru realizarea investiției. Acordul de mediu este necesar pentru obținerea autorizației pentru construirea instalației pe biogaz.

Vizualizări: 1,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: