Un primar din Gorj, la judecată cu CE Oltenia

Florinel Țuilă, primarul comunei gorjene Cătunele, a dat în judecată Complexul Energetic Oltenia. Nu în numele instituției publice pe care o conduce, ci în nume propriu. Țuilă spune că se judecă cu compania energetică pentru un teren în suprafață de 50 de ari pe care îl deține în satul Lupoaia, comuna Cătunele, pentru care CE Oltenia nu i-a plătit uzufruct și nici nu l-a refăcut astfel încât să îl poată utiliza ca proprietar.

De altfel, primarul din Cătunele spune că a depus două acțiuni împotriva companiei energetice. Una pentru plata uzufructului pe ultimii trei ani, iar cealaltă pentru plata de penalități, dat fiind faptul că CE Oltenia nu a făcut demersuri pentru a aduce bucata de pământ respectivă la o stare cât mai apropiată de cea inițială. ”CEO trebuia să-mi refacă un teren agricol și trebuie să-mi dea uzufruct o sumă de bani. 1500 lei pe an. Terenul l-au afectat ei, cu lucrările miniere. Acum am câștigat procesul pe uzufruct, plus cheltuielile. Pe penalități, ne judecăm. Să refacă terenul mai repede. Oricum nu îl folosește. Eu nu vreau uzufruct. Mai bine să-l refacă, să-l pot folosi la altceva. Nu-l folosesc nici ei, nici eu. Pe comuna Cătunele sunt 1000 de hectare pe care nu le folosește nimeni”, a declarat Florinel Țuilă.

Conform lui Țuilă, terenul său a fost afectat de lucrările miniere de subteran, pentru că în zona a funcționat cândva și o mină. Crede că va mai primi de la CE Oltenia încă vreo 9000 de lei, dacă va câștiga și procesul în care cere penalități. ”Terenul s-a lăsat și are pe el și depunere de haldă. A fost afectat de o depunere de steril pe el. Dar, nu era teren în haldă. Era teren agricol, dar n-au respectat ei, au pus steril acolo”, a explicat Florinel Țuilă.

În ceea ce privește procesul privind penalitățile, acțiunea a fost depusă în decembrie 2018, la Judecătoria Motru. Printr-o hotărâre din data de 2 aprilie a.c., magistrații motreni și-au declinat competența de soluționare în acest dosar în favoarea Judecătoriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: