Jianu, după primul caz de Covid-19 la Motru: Sunt în atenție încă 105 persoane

Primarul din Motru, Gigel Jianu, face un apel către motreni să respecte distanțarea socială și măsurile instituite de autorități, in această perioadă de criză.

"În municipiul Motru, astăzi, a fost confirmată o persoană pozitivă la testarea pentru virusul SARS-Cov2. Femeia infectată se află internată la Spitalul Tg. Cărbunești - spital suport pentru Covid. Alte 3 persoane, contacți ai femeii, sunt la spital pentru teste, iar Direcția de Sănătate Publică Gorj a demarat o ancheta epidemiologică pentru a se limita extinderea îmbolnăvirilor. Sunt în atenție încă 105 persoane, posibili contacți", a transmis primarul Gigel Jianu.

Acesta a spus că tuturor ne este greu să petrecem Sărbătorile Pascale în izolare, însă este absolut necesar să facem cu toții niște eforturi si să înțelegem că siguranța tuturor depinde de fiecare dintre noi. 

"Situația este sub control, însă pentru a evita răspândirea virusului este imperios necesar să rămânem acasă și să respectăm normele de siguranță impuse de autorități. Numai așa nu ne punem în pericol pe noi și pe cei dragi", a dat asigurări primarul Gigel Jianu.

Reamintim că o femeie din Motru și una din Plopșoru au fost diagnosticate vineri cu noul coronavirus. Soțul femeii din Plopșoru este miner la Roșia, la el testul fiind negativ, deși are simptome. La spitalul din Rovinari ar fi și un al doilea miner de la Roșia, suspect, căruia i s-au recoltat probe și se așteaptă rezultatului testului. Minerii de la Roșia sunt în șomaj tehnic de o săptămână.

Vizualizări: 7,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: