Jianu îi taie lui Morega din salariu. A dat interviuri în timpul programului!

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a luat o măsură fără precedent. A decis să-i taie din salariu viceprimarului Cosmin Morega, pentru că pe data de 3 noiembrie a fost la Târgu Jiu, în timpul programului, pentru a participa la o emisiune la Radio Infinit.

Participarea unor primari, viceprimari, directori la acțiuni politice sau la emisiuni în timpul programului este o obișnuință de ani buni. Chiar dacă nu este normal, mulți dintre ei au scuza că muncesc și în afara programului atunci când este cazul.

Primarul liberal din Motru, hărțuit luni bune de viceprimarul PSD, a hotărât să-i răspundă cu aceeași monedă. A decis să-i taie din salariu orele pe care le-a petrecut în Târgu Jiu, pentru a participa la o emisiune. „Nu e sancțiune. Omul nu a prestat pentru ce e plătit, nu a avut delegare, nu a fost în concediu, nu a fost învoire. (...) Ca să vorbească la un post public în timpul programului trebuia să aibă mandatul meu, iar dacă are opinii separate sau are nemulțumiri să vorbească în numele PSD, nu al primăriei”, a declarat Gigel Jianu la Radio Infinit.

Viceprimarul Cosmin Morega susține că este abuz al primarului. „Am văzut și eu și am rămas uimit. A transmis o adresă către Serviciul Resurse Umane să-mi taie în data de nu știu exact, din opt ore să mă ponteze două ore, pentru că am participat la o emisiune și nu i se pare normal să plec fără să-l anunț. Eu am fost pentru a răspunde întrebărilor comunității. Nu am fost să mă plimb, ci pentru problemele cetățenilor. Îl deranjează că spun lucruri adevărate”, a spus viceprimarul.

Viceprimarul Cosmin Morega susține că nici primarul Jianu nu are acceptul Consiliului Local atunci când lipsește din primărie pentru a participa la emisiuni. „Una-i una, alta-i alta, el trebuie să mai citească un pic”, a fost replica lui Jianu.

Jianu și Morega au candidat pentru prima dată la primărie la alegerile din vara lui 2016. Liberalul Jianu a câștigat funcția de primar, iar pesedistul Morega a reușit să facă o majoritate în Consiliul Local Motru. De atunci, la Motru aleșii mai mult se ceartă de cât muncesc, deși localnicii dau zilnic zeci de mesaje pe facebook că s-au săturat de acest circ.

Vizualizări: 2,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: