Jocuri politice la CE Oltenia

„Implicarea Complexului Energetic Oltenia în orice joc cu tentă politică este de rău augur pentru siguranţa locurilor de muncă, dar şi pentru funcţionarea corectă a societăţii”. Nu o spunem noi, o spune Ministerul Energiei într-un comunicat în care şterge pe jos cu administraţia companiei. Nu este prima dată când ministerul vine să submineze administraţia companiei, să ne amintim numai de insistenţa cu care s-a dorit mutarea sediului CE Oltenia la Bucureşti, de sistarea finanţării pentru sport, de anularea hotărârii de Directorat prin care au fost numiţi directorii de cariere, de blocarea planului de restructurare şi aşa mai departe. Ca să nu mai spunem aici de oamenii din afara companiei impuşi de Consiliul de Supraveghere pe funcţii de conducere, oameni fără expertiză şi destul de habarnişti unii dintre ei.
De data asta, ministerul acuză administraţia de jocuri politice, fără a spune în ce constau acestea. Târgu Jiul este un oraş mic, în care se ştiu cam toate combinaţiile politice şi nu numai, dar de data asta nici măcar politicienii nu s-au prins care sunt combinaţiile politice la care face referire ministerul.
Primii au reacţionat cei de la PMP, prin deputatul Iriza, care a mirosit că ministerul inventează un nou conflict în jurul Complexului Energetic Oltenia. Apoi liberalii, prin preşedintele Dan Vîlceanu, care a spus în conferinţă de presă că nu pricepe de ce trebuie schimbat un director care a adus compania pe profit, după doi ani de pierdere. Nu a tăcut nici preşedintele social-democrat al Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu. „Nu-l înţeleg pe ministru de unde a scos această poveste”, a spus acesta.
Laurenţiu Ciobotărică nu a fost un director bine primit în Gorj nici de politicieni, nici de ziarişti, nici de lideri sindicali. Nu este cel mai bun director de pe planetă, e mult loc de mai bine. Dar scandalurile inventate de minister par a avea doar rolul de a-l sabota, semn că cineva, acolo sus, ar avea de câştigat din punerea lacătului pe uşa Complexului Energetic Oltenia. Ministerul Energiei, dacă nu este mulţumit de Ciobotărică, să-l schimbe, să vină Grigorescu director, să-l pună pe Ivan sau pe oricine altcineva, dar să înceteze cu crize artificiale.

Vizualizări: 2,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: