Jucători ai naţionalei României, în carantină în Italia

Naţionala României are mari probleme în a aduce jucătorii în ţară pentru pregătirea  meciului de baraj cu Islanda.  Islanda – România este programat pe data de 26 martie, de la ora 21:45, pe Stadionul „Laugardalsvöllur”, din Reykjavík.

Nicolae Dică,antrenorul secund al lui Mirel Rădoi, la echipa națională, a analizat situația jucătorilor români aflați în carantină în Italia, din cauza coronavirusului.  Vlad Chiricheș (Sassuolo), Ionuţ Radu (Parma), Romario Benzar (Perugia) și Vasile Mogoş (Cremonese) sunt jucătorii români din Italia care se află pe lista convocărilor preliminare pentru meciul cu Islanda din cadrul barajului pentru Campionatul European 2020. În acest moment însă stranierii români nu pot părăsi Italia, țară care este pe locul 2 la numărul de cazuri de coronavirus, peste 10 mii.

„S-a luat legătura cu jucătorii. Aşteptăm în zilele următoare şi noi un răspuns, pentru că acum s-a decis şi la ei să se întrerupă campionatul până în aprilie. Cum ne afectează pe noi, poate să îi afecteze şi pe ei, pentru că şi Bjarnasson, jucătorul Bresciei, care e unul dintre cei mai importanţi jucători ai Islandei, e în aceeaşi postură cu jucătorii noştri. Probabil o să discute conducerea noastră cu cei din Islanda, să vedem despre ce e vorba şi cum procedează ei cu jucătorii lor. Ei sunt ok, nu au nicio problemă până în acest moment. S-au antrenat, dar să vedem ce va fi în zilele următoare. Deocamdată nu ştim absolut nimic, pentru că putem să ne aşteptăm ca peste o săptămână să spună că nu se mai joacă nici barajul”, a spus Nicolae Dică, la Telekom Sport.

Și președintele FRF, Răzvan Burleanu, este îngrijorat de subiect. Burleanu a declarat la ProSport Live că este în legătură permanentă cu UEFA: „Ne uităm cu foarte mare îngrijorare la acest subiect. Suntem în contact cu UEFA care e zi de zi în legătură cu reprezentanți Organizației Mondiale a Sănătății și așa avem informații în ceea ce privește ritmul de creștere a acestei pandemii. În funcție de riscurile pe care le avem la nivel național o să luăm cele mai bune decizii. Am oprit toate deplasările loturilor naționale în țări care erau sub acest risc sau ajungeau pe niște aeroporturi care nu era sigure. De o lună de zile avem schimbări în programul de pregătire„, a spus Răzvan Burleanu la ProSport LIVE.

Nicolae Dică a asigurat că toți jucătorii naționalei care evoluează în Italia sunt bine, dar nu știu ce se va întâmpla în viitor. Islanda – România este programat pe data de 26 martie, de la ora 21:45, pe Stadionul „Laugardalsvöllur”, din Reykjavík.

Vizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: