Jucătorii de la Pandurii, liberi de contract în câteva zile

Meciul pe care Pandurii îl dispută miercuri seara cu Steaua ar putea fi ultimul în care antrenorul Edi Iordănescu mai are la dispoziție actualul lot care a reuşit să aducă echipa până pe un loc fruntaș în clasament. Aspiraţiile de a câştiga campionatul într-un moment extrem de favorabil unui asemenea obiectiv sunt pe punctul de a se nărui sub povara greutăţilor financiare pe care le are clubul, lipsa banilor dându-le posibilitatea jucătorilor să plece în curând de la echipă fără nicio obligaţie.

Atât antrenorul echipei, cât și căpitanul Dan Nistor, au vorbit ieri despre faptul că săptămâna viitoare se împlinesc 90 de zile de când jucătorii nu au mai fost plătiţi, ceea ce le dă dreptul să îşi înainteze memorii către Federaţia Română de Fotbal şi, ca urmare, să devină jucători liberi de contract. Clubul, în loc să îi vândă, îi va da gratis pentru că acționarii nu reușesc să vină cu banii de care echipa are nevoie pentru a evolua pe mai departe și a continua seria jocurilor foarte bune făcute în acest campionat. Edi Iordănescu și Dan Nistor spun că fotbaliștii își consultă deja avocații pentru a lua o decizie care să le fie cât mai favorabilă de săptămâna viitoare, lucru care în niciuna din variante nu poate fi de bun augur pentru Pandurii.
„Din nefericire persistă o stare de nemulțumire în vestiar. Sunt lucruri care nu sunt normale. Avem așa un sentiment în rândul grupului, de nemulțumire, nu neapărat că se împlinesc trei luni de restanțe și nimeni nu vine să vorbească la echipă să aibă o poziție oficială. E frustrant pentru că nu simțim cu adevărat ce ar trebui să simțim în condițiile în care această echipă poate trece oficial pe primul loc, în condițiile în care echipa are șanse importante pentru titlu și ar putea produce cea mai mare performanță pentru acest club. Cu toate astea, jucătorii simt că sunt ai nimănui, iar eu simt câteodată că parcă ar fi echipa mea. Am avut o discuție și cu președintele Clubului și i-am spus că încet-încet epuizez mijloacele de a ține sub control situația și nu pentru că nu ar fi disciplină, ci pentru că nu mai avem ce să spunem jucătorilor. În loc să ne gândim la jocul cu Steaua, jucătorii își apelează avocații, se gândesc la viitorul lor, ceea ce e normal și moral, și chiar nu pot fi condamnați”, a spus Iordănescu.

Vizualizări: 988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: