CE Oltenia are bază legală pentru finanţarea sportului

Complexul Energetic Oltenia recunoaşte într-un document că poate finanţa cluburile sportive Pandurii şi Energia, în sensul că legea îi permite, chiar dacă a fost pe pierdere în ultimii doi ani. Nu o va face însă, invocând programul de restructurare prin care trece societatea în acest an.

Deputatul de Gorj Răzvan Rotaru l-a interpelat pe ministrul Energiei, Victor Grigorescu, căruia i-a cerut să analizeze bine dacă stoparea sponsorizărilor pentru sport nu face mai mult rău decât bine. Ministerul i-a răspuns prin faptul că legea nu îi permite să se amestece în administrarea companiilor, aşa că a solicitat un răspuns de la CE Oltenia. Asta deşi ministrul a fost primul care a anunţat, pe facebook, că „vom avea grijă ca la aprobarea bugetului companiei să nu avem surprize neplăcute în care să descoperim posibile sponsorizări ascunse”.
După un scandal care a durat câteva luni, Ministerul Energiei şi Complexul Energetic Oltenia scriu negru pe alb că sumele cu care compania contribuia la Pandurii şi Energia nu erau sponsorizări, ci cotizaţii care pleacă din calitatea de membru fondator al cluburilor. În răspunsul semnat de directorul Diviziei Financiare, Laurenţiu Ciobotărică, se arată că legea permite în continuare achitarea cotizaţiei, chiar dacă societatea a fost pe pierdere în ultimii doi ani. Asta nu înseamnă că societatea va mai finanţa cluburile în acest an. „... sumele ce au fost achitate reprezintă cotizaţie şi nu sponsorizare, astfel plăţile respective nu sunt direct condiţionate de profitul sau pierderile înregistrate de societate în anii 2014 şi 2015 şi nici nu există interdicţii prevăzute de lege în acest sens”, se arată în răspunsul semnat de Ciobotărică.
Acesta precizează însă că societatea este în proces de restructurare, astfel că a convenit cu ceilalţi asociaţi de la Pandurii şi Energia să finanţeze sportul. „...având în vedere situaţia financiară la data prezentă, s-a consfinţit acordul de finanţare al CS Pandurii Târgu Jiu pentru anul 2016 şi stabilit contribuţia membrilor asociaţi la bugetul CS Energia Târgu Jiu – 2016, CE Oltenia participând doar cu sumele deja acordate de 800.000 de lei pentru Pandurii şi 580.000 de lei pentru Energia, convenindu-se ca ceilalţi membri asociaţi să sprijine în continuare activităţile sportive ale celor două cluburi”, arată conducerea CEO ca răspuns la interpelarea deputatului Răzvan Rotaru.

Vizualizări: 1,918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: