Judecat pentru evaziune fiscală

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Petrică Lucian, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prevăzută de articolul 9 alin.1 litera c din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin.2 din Codul penal şi pedepsită cu închisoarea de la 2 la 8 ani şi interzicerea unor drepturi.

        Din probatoriul administrat în faza de urmărire penală a rezultat că inculpatul, administrator al unei societăţi comerciale din Rovinari, a evidenţiat în actele contabile ale acesteia 11 facturi fictive, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în scopul de a se sustrage de la plata către bugetul statului a sumei de 12.912 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit.

        Prin ordonanţa din 30 august 2011 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra apartamentului din mun. Târgu-Jiu, proprietatea inculpatului, până la concurenţa sumei reprezentând prejudiciul stabilit în dauna bugetului statului, în vederea recuperării acestuia.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: