Judecata lotului Vodislav poate să înceapă

Tribunalul Gorj a respins ieri o serie de cereri formulate de avocații medicilor inculpați în unul din dosarele făcute în ancheta „Mafia Permiselor”, magistrații stabilind că procesul celor trimiși în judecată poate să înceapă în baza probelor înaintate de către procurori.

Dosarul a fost instrumentat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar acum magistrații gorjeni au decis că pot să înceapă la următorul termen judecata celor 10 inculpați, decizia respectivă nefiind însă una definitivă, ci una care poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

„Respinge cererile şi excepţiile formulate prin apărători aleşi de inculpaţii Vodislav Dana Maria, Lehner Rodica, Oprişor Valentina Elena, Răcman Elena Liliana, Băltăreţu-Dinică Virgil Vasile şi Băltăreţu-Dinică Elena cu privire la neregularităţile sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 449/P/2013 din data de 25.02.2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Menţine măsurile asiguratorii dispuse în cursul urmăririi penale de procuror”, se arată în verdictul instanței.

Cap de afiș în acest dosar este medicul oftalmolog Dana Vodislav, cea care se află în arest la domiciliu după ce, anterior, a fost arestată preventiv alături de mulți dintre inculpații din această anchetă. Trafic de influență, fals intelectual, complicitate la uz de fals și abuz în serviciu sunt acuzațiile ce-i sunt aduse fostei șefe de la Oftalmologie, după ce anchetatorii au descoperit că anul trecut, între ianuarie și noiembrie, până în momentul perchezițiilor, eliberase aproape 2700 de fișe medicale pentru care încasa banii fără să îi vadă pe solicitanți, parafa de medic fiind pusă doar contra unor sume de bani.

La fel stau lucrurile și în cazul celorlalți medici trimiși în judecată, anchetatorii acuzându-i că au eliberat mii de adeverințe medicale sau fișe pe care cursanții unor școli de șoferi din oraș le-au folosit doar pentru că au plătit ca să le obțină, nimeni nefiind consultat medical, așa cum prevede legea. Medicii au ajuns după gratii în urma unor percheziții de amploare de la sfârșitul anului trecut, în judecată fiind trimiși, în alte dosare, inclusiv instructori auto, unii fiind deja condamnați cu suspendare după ce și-au recunoscut faptele.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: