Judecătorii confirmă. Condescu are de luat milioane de la Pandurii!

Controversele privind sumele de bani deloc de neglijat pe care le-ar avea de recuperat de la Pandurii fostul președinte Marin Condescu ar trebui să înceteze de acum încolo, după ce magistrații de la Tribunalul Gorj au confirmat oficial datoriile pe care le are clubul către fostul său conducător.

În dosarul ce vizează insolvența clubului, instanța a luat în discuție, printre altele, și situația sumelor pe care le-a revendicat, cu documente, fostul președinte, Condescu vorbind oricum public de mai mult timp despre datoriile pe care Pandurii le are la el. Vorbele pe care el le spunea încă din vară au fost acum confirmate de instanța de judecată.

”Admite în parte contestația formulată de contestatorul Condescu Marin. Dispune înscrierea creanței în cuantum de 3.796.723,01 lei (echivalentul sumei 843.585 euro), pură și simplă, fără a fi supusă vreunei condiții, în rangul prev. de art. 161 pct.8 din legea insolvenței. Respinge contestația cu privire la creanța în cuantum de 756.864,94 lei (echivalentul sumei de 168.166,05 euro), menționată în tabelul de creanță ca fiind de rangul prev. de art. 161 pct. 8 din legea insolvenței sub condiția suspensivă a soluției ce se va pronunța în dosarul penal nr. 1745/104/2014”, se arată în decizia judecătorilor.

Suma care nu a fost inclusă la momentul acesta în cuantumul total al datoriilor către Condescu, cea de 756.864,94 lei, este considerată ca fiind parte în prejudiciul care i se impută liderului sindical în dosarul de la Tribunalul Olt în care este acuzat că a păgubit clubul cu câteva milioane de lei. Verdictul în dosarul respectiv ar putea să se dea în următoarele luni, iar în cazul unei sentințe care să îi fie favorabile, Condescu are toate șansele să îi fie recunoscută și suma respectivă în lista cu datoriile pe care Pandurii le are către el. De altfel, în rechizitoriul întocmit de procurorul Emil Moța și aflat acum pe masa judecătorilor de la Slatina, e menționat faptul că în perioada în care a condus Clubul, Condescu nu a primit niciodată vreo remunerație. Banii care i se cuveneau au rămas permanent în vistieria clubului, fostul președinte făcând demersurile de recuperare a acestora de abia în vara anului trecut, când era deja clar faptul că situația financiară a echipei se înrăutățește.

„Tabelul consolidat al creanțelor arată că ANAF are de recuperat suma de 4.484.400 lei, iar eu figurez cu suma de 4.553.587,95 lei. La mine e cu virgulă suma de la transformarea din euro în lei, dar oricum se vede că e mai mare decât la ANAF. Nimeni nu primește însă banii aceștia. Acum se trece la întocmirea programului de reorganizare. În acest program va fi cuprinsă toată strategia pentru salvarea clubului de la faliment. Acolo se menționează cât e necesar pentru plata curentă, de câți bani dispunem, cât se acoperă din urmă. În tabel va fi trecut fiecare creditor cu suma pe care o primește pe perioada de 4 ani cât se va aplica programul de reorganizare. Pe primul plan vor fi salariații, adică jucătorii și salariații. Apoi urmează ANAF-ul și chirografarii, restul creditorilor. Sarcina mea este să aduc un aport financiar, nu credite, de 1 milion de euro pentru club până la finalul campionatului.  Sunt sponsorizări, publicitate, noi membri asociați, vânzări de jucători, venituri care să nu mai fie date, bani cu care să fie rezolvate problemele clubului”, spune principalul creditor privat de la Pandurii.

Vizualizări: 1,827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: