Judecătorii explică achitarea lui Greblă

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au explicat achitarea lui Toni Greblă, fost senator de Gorj şi fost judecător Constituţional. Potrivit instanţei, Greblă a primit bunuri de la omul de afaceri Ion Bîrcină, care îi este fin, dar fără a-i promite ceva în schimb. „Oferirea acelor bunuri nu s-a făcut în schimbul determinării inculpatului de a promite şi interveni la diverşi funcţionari (...), ci în considerarea relaţiilor de prietenie şi cumetrie dintre familiile inculpaţilor (naş-fin), relaţii recunoscute şi asumate de inculpaţi în spaţiul public şi mediul privat”, se arată în motivarea judecătorilor Înaltei Curţi.

Nici intervenţiile în favoarea afacerilor cu energie ale finului său nu au fost confirmate în timpul procesului, explică judecătorii. „Martorii audiaţi în cauză susţin apărările inculpaţilor şi fac dovada că activităţile lui Toni Greblă nu au vizat vreo intervenţie a acestuia pentru satisfacerea intereselor comerciale ale vreunei persoane, ci realizarea unor obiective stabilite în exercitarea mandatului de senator, realizarea activităţilor impuse de funcţiile onorifice deţinute, după cum unii dintre martorii audiaţi nici nu deţineau o funcţie care să justifice traficarea influenţei”, mai scriu judecătorii.

Toni Greblă a fost achitat în această primăvară, în prima instanţă de judecată. Acesta şi-a pierdut postul de la Curtea Constituţională în urma acestui dosar penal. (A.A.)

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: