Scandal pe 20 de saci cu bitum. Primar: Nu știu de unde sunt

Peste douăzeci de saci cu bitum reprezintă noul motiv de scandal între șefii Primăriei Motru. Nimeni nu știe de unde au apărut materialele, iar viceprimarul arată cu degetul spre primarul Gigel Jianu care ar fi transmis Direcției Publice Motru să plombeze niște străzi, că a făcut el rost de bitum. În replică, edilul spune că nu știe de unde au „aterizat” sacii, iar de plombări se ocupă o  firmă din Târgu Jiu.

Sacii au fost descărcaţi miercuri dimineaţa, însă nimeni nu are habar de unde provine materialul. Viceprimarul Cosmin Morega susține că primarul ar fi adus bitumul să plombeze niște gropi prin oraș. „Nu știu despre ce e vorba. Nu știu dacă e aceeași firmă care face plombările. Chiar ieri (n.r. marți) am avut niște discuții. S-a adus în discuție faptul că Direcției Publice i s-ar fi impus de către domnul primar să facă anumite plombări gratuit, dar ar fi refuzat pentru că domnul director a spus că nu avea materialul necesar achiziționat de dumnealui, iar primarul i-a spus că a făcut dumnealui rost de niște saci de bitum și putea să facă niște plombări gratis și banii se regăseau în alte lucrări. Eu nu sunt de acord. Adică i-am spus domnului primar: «Facem niște ilegalități, le cunoașteți și ni le aduceți la cunoștință acum?»”, a spus Morega, la Radio Infinit.

Chiar în ședința de la începutul acestei săptămâni ar fi fost readusă în discuție nevoie de a fi plombate câteva străzi din municipiu. „Domnul primar a afirmat că a făcut rost de niște saci cu bitum care se pune la rece și ne roagă pe noi să facem anumite plombări prin oraș, dar noi nu am primit nicio comandă. La ora actuală, există un contract în derulare în care o firmă face plombări în Motru. Noi nu știm de unde este acest bitum. Sacii nu sunt în custodia noastră”, a explicat și Tudor Dobrică, directorul Direcției Publice Motru.

De partea cealaltă, primarul Gigel Jianu spune că nu știe nici el de unde au venit sacii cu bitum. În plus, de plombările din oraș se ocupă o firmă de la Bîrsești pentru că Direcția Publică din Motru ar fi refuzat să facă lucrările. „Nu știu ce e cu sacii. Domnul viceprimar cred că n-a văzut bine. Am avut o firmă care a realizat plombări prin oraș. Nu știu de unde este firma. I-am rugat să scoatem la licitație lucrarea. Dacă pot ei, de la Direcția Publică, să facă și să rămână banii în oraș. Au spus că nu pot face lucrări din astea și am fost nevoit să scot la licitație”, a fost reacția lui Jianu.

Vizualizări: 2,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: