Juniorii A s-au calificat în finala turneului de zonă

Grupa de juniori născuţi 1990 a clubului Pandurii a reuşit calificarea la faza finală a turneului de zonă de la Cluj. Juniorii gorjeni care au evoluat în campionat pentru Energia Pandurii au reuşit un rezultat de egalitate cu fosta campioană de juniori A, Oţelul Galaţi iar ieri au învins cu 3-1 una dintre cele mai bune echipe de la turneu, Liberty Salonta. Gorjenii au fost angrenaţi în campionatul naţional al juniorilor A evoluând pentru Energia Rovinari, şi reuşind ocuparea locului I în serie fără a pierde nici un meci tot sezonul. 
Turneul de zonă de la Cluj al juniorilor A a fost programat să se desfăşoare la Cluj în perioada 5-10 iunie 2009. Din aceeaşi grupă cu Pandurii au făcut parte echipele Energia Rovinari, CFR Cluj, CSS Bortoşani, Liberty Oradea, CFR Cluj şi Jiul Petroşani. Gorjenii au fost repartizaţi în cea mai dificilă grupă alături de campionii din precedentul sezon, Oţelul, şi de una dintre favorite, Liberty Salonta.
În primul meci de la Cluj, Pandurii au reuşit un joc bun în compoania campioanei de juniori, Oţelul Galaţi, scorul final fiind 1-1. În cea de-a doua partidă de ieri Pandurii aveau nevoie de cel puţin o victorie la două goluri diferenţă pentru a se clasa pe prima poziţie şi pentru a juca finala care le poate permite accesul la turneul final. 
La primul joc cu Oţelul, cei care au deschis scorul au fost gălăţenii care au înscris cu un şut de la distanţă, cei de la Pandurii egalând prin golul reuşit de Avrămescu, juniorul ce a făcut pregătirea de iarnă alături de Pandurii în Antalya. 
În cel de-al doilea joc cu Liberty, Pandurii au înscris de trei ori până la pauză și
au învins până la final cu 3-1 reuşind calificarea în finala turneului zonal.
Cel care a reuşit deschiderea scorului a fost Diaconu care a deschis scorul șutând puternic din lovitură liberă de la 30 de metri. Cel de-al doilea meci a fost reuşit de Adi Popescu care a finalizat cu un lob cu capul, peste portar, un contraatac al pandurilor, un alt junior care s-a antrenat cu Pandurii, Mohora, reuşind să înscrie pentru 3-0 în minutul 32 cu o lovitură de cap. Jucătorii de la Salonta au redus din diferență în minutul 70, golul fiind înscris tot de un junior din Gorj plecat să se antreneze la Salonta. 
După ce au jucat două meciuri în două zile şi la temperaturi destul de mari, juniorii de la Pandurii vor avea azi o zi liberă iar mâine vor juca finala cu gazdele de la CFR Cluj care au reuşit să ocupe locul I în cea de-a doua grupă. Formaţia clujeană este una foart puternică lka aceasta evoluând şi doi juniori ivorieni care se pregătesc la CFR, Digbeh și Traore, ultimul evoluând chiar şi la prima echipă a CFR-ului în acest sezon. 


Condescu: „Se neglijează competiţiile de juniori”

Preşedintele clubului Pandurii era ieri mulţumit de performanţa juniorilor pregătiţi de Constantin Andriucă: „Juniorii noştri au avut o comportare foarte bună până acum în turneul care se dispută acum la Cluj şi vor juca miercuri finala cu CFR Cluj după ce au reuşit ieri să treacă de Salonta cu scorul de 3-1.” Marin Condescu crede însă că se acordă prea puţină importanţă acestor întreceri şi spune că doreşte discutarea acestui aspect cu oficialii FRF: „Cred că întrecerile acestea de juniori sunt competiţii la care nu le-am prea dat atenţie dar pe viitor, eu cel puţin, voi ridica această problemă la federaţie pentru că, într-o anumită măsură, se neglijează competiţiile de juniori. Pentru că pe aceste călduri e inadmisibil să pui niste copii să joace pe teren mare şi la nişte temperaturi foarte mari dar şi la 24 de ore distanţă. Cred că şi aceste întreceri ar trebui tratate cu mai mult respect şi responsabilitate. La 24 de ore nu poţi să joci două meciuri la un turneu final de acest gen. Este un risc prea mare pe care n-ar trebui să îl asumăm.”



Vizualizări: 315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: